13.3 C
Igualada
Dimecres, novembre 25, 2020

Més de 4.000 persones participen a l’edició del Vadefoodies dedicada a la cuina coreana

La cinquena edició del festival gastronòmic Vadefoodies que s’ha celebrat al Museu de la Pell d’Igualada divendres i dissabte, va aconseguir reunir més de quatre mil persones atretes per les tendències estrelles d’aquesta edició: la cuina coreana -representada per Ahyun Sun del restaurant Koryo de Barcelona- i els esmorzars de forquilla i ganivet, que van comptar amb una demostració i tast del xef Sergi de Meià i la seva mare Adelaida Castells.

A banda dels tallers, xerrades i showcookings relacionats amb aquestes dues tendències, també va despuntar la xerrada i tast del món dels gelats, a càrrec del xef Jordi Guillem, i la conferència d’Elsa Yranzo sobre disseny i gastronomia coorganitzada per Disseny Marked i amb la col·laboració del Barcelona Centre de Disseny.

Tant la nit del divendres com la del dissabte, milers de “foodies”, principalment de l’Anoia, van participar a l’Eat Street on una quinzena de restauradors van oferir les seves millors degustacions, en vetllades amenitzades per diversos concerts.

Pel que fa al concurs d’esmorzars de forquilla i ganivet de l’Anoia, un cop comptabilitzades les tres mil butlletes de les urnes situades als restaurants, es va proclamar guanyador el restaurant Mirasol d’Igualada, amb la seva recepta “Els nostres callos”. El segon restaurant més votat va ser el Bar Tarragona, que també oferia una recepta amb els callos com a protagonistes: “Els callos del Tarragona”. En total van participar al concurs vint restaurants d’arreu de l’Anoia, que durant tot el mes de juny han ofert els seus millors esmorzars de forquilla.

El festival el van inaugurar divendres a la tarda l’investigador gastronòmic Pere Castells amb una conferència sobre tendències gastronòmiques i la metge dietista Magda Carlas amb una xerrada sobre fermentats, i va comptar amb la participació de diversos experts del sector i autoritats institucionals com ara el Cònsul general de Corea, Taewan Huh.

En el transcurs de l’acte inaugural, els organitzadors van anunciar que Brasil serà el país convidat el proper Vadefoodies 2020, i que centrarà l’atenció en una tendència a l’alça dins de la cuina brasilera: la cuina amazònica.  Així doncs, Brasil se suma al llistat de països convidats de Vadefoodies al costat de Perú, Mèxic, Japó i Corea.

L’Associació cultural i gastronòmica Vadefoodies fa un balanç molt positiu d’aquesta edició del festival, i vol agrair la participació de tots els experts gastrònoms i especialment del nombrós públic d’Igualada i l’Anoia que han assistit al festival amb la ment oberta i ganes d’aprendre i descobrir noves experiències gastronòmiques.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tremosa visita els terrenys on s’ubicarà a partir del 2022 el Campus Salut d’Igualada

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat aquest dimecres Igualada en una estada que s’ha iniciat a l’Ajuntament, amb la protocol·lària signatura...

ERC es mostra oberta a aprovar els pressupostos si s’apliquen mesures de reactivació econòmica

Esquerra, principal grup de l’oposició a Igualada, ha fet públic que té intenció d’aprovar els pressupostos ja que “enguany les dificultats econòmiques i socials...

El ple d’Igualada aprova la modificació del cartipàs municipal

Monserrat Duch ha pres possessió aquest dimarts com a regidora de l’Ajuntament d’Igualada. Aquest ha estat el primer punt de l’ordre del dia de...

S’instal·la un control fotogràfic de matrícules per accedir amb vehicle als voltants de Cal Font

Durant el mes de desembre es realitzarà la instal·lació d’un sistema de control fotogràfic de les matrícules dels vehicles que accedeixin al carrers Galícia,...

El 14-F es podrà votar “sense sortir de casa” amb el vot per correu telemàtic

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat que la Junta Electoral ha autoritzat que qualsevol ciutadà pugui sol·licitar el...
Compartir