2 de maig de 2018

L’Igualada Rigat cau derrotat pel Liceo en el segon partit del “tourmalet”

L’Igualada Rigat no va poder superar al Liceo a la pista dels gallecs, un dels desplaçaments més complicats del calendari. Els de Ferran López no van oferir la seva millor versió en algun tram de partit i també els va castigar la fatiga acumulada del partit contra el Barça de dissabte i algun problema físic, com Roger Bars, que ha jugat amb molèsties al turmell. Els locals van ser superiors i van aprofitar la seva qualitat individual i la seva velocitat per endur-se els tres punts.

El partit no va començar de la millor manera per l’Igualad Rigat, que al minut 6 veia com ‘Dava’ Torres marcava el primer del partit. Encara estabornit pel primer gol, els arlequinats van rebre el 2 a 0 a l’equador de la primera meitat, obra de Josep Lamas. L’Igualada va jugar per entrar dins del partit i va acostar-se a la porteria de Malián, però el Liceo va saber portar el partit al seu terreny i controlar el ritme del partit.

El partit semblava estar més equilibrat, però a escassos dos minuts del final de la primera part, Torres va anotar el seu segon gol particular per fer pujar el 3 a 0 al marcador. A les acaballes de la primera meitat, quan faltaven escassos dos segons pel final, Sergio Miras va veure una targeta blava per una falta sobre Jordi Méndez i l’Igualada Rigat va disposar d’una falta directa a favor que César ‘Tety’ Vives va intentar transformar amb un xut directe, però en les dues ocasions – perquè la falta es va haver de repetir – Malián li va endevinar les intencions.

A la represa, els igualadins van trobar certa dificultat per reduir distàncies, però l’Igualada va trobar els mecanismes tàctics adequats i Met Molas va reduir distàncies al minut 36. La rèplica del Liceo però, va arribar molt aviat, a la jugada següent, amb gol de Payero, que tornava a posar tres gols de distància (4-1).

Els últims deu minuts de partit van resultar força claus, primer, per la falta directa que va transformar Sergi Pla per la desena falta dels locals, que suposava el 4 a 2. I només dos minuts més tard, els arlequinats van disposa d’un penal a favor al minut 45, però Xavi Malián va aturar el xut de César Vives, que va efectuar un gran llançament. El penal va ser un punt d’inflexió negatiu per l’Igualada, que es podria haver posar molt a prop de l’empat. Carlo Di Benedetto va aprofitar aquest moment tou dels visitants per anotar un doblet durant els dos minuts finals, per establir el 6 a 2 definitiu.

Ferran López va declarar que “hem comès errors i ells no han aixecat el peu de l’accelerador. Hem competit bé en alguna fase del partit davant d’un rival que ens exigia molt. El moment de fatiga que tenim ara es màxim”, concloïa. Sense gaire temps per descansar ni entrenar, l’Igualada tornarà a jugar aquest dissabte 5 de maig a Les Comes, on rebrà la visita del Reus Deportiu.

FITXA TÈCNICA

Liceo: Xavi Malián, Dava Torres (2), César Carballeira, Carlo Di Benedetto (2), Sergio Miras – equip inicial – Josep Lamas (1), Martín Payero (1), Fabrico Ciocale, Marc Coy

Igualada Rigat: Elagi Deitg, Oriol Vives, Sergi Pla (1), César Vives i Met Molas (1) – equip inicial – Gerard Miquel, Roger Bars i Jordi Méndez