Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
18 de febrer de 2022

La història d’un nen migrant, aquest diumenge, a l’Ateneu amb la Xarxa

Un article de
Redacció

Zum-Zum Teatre presenta a Igualada un espectacle de Ramon Molins a partir del conte de la Beatriz Osés, Soc una nou, conte guanyador del Premi Edebé 2018 de literatura infantil. Una proposta per a tots els públics a partir de 4 anys que intenta buscar la bellesa, plantejar més preguntes que respostes, divertir, emocionar i commoure. Aquests són els reptes d’un conte suggeridor sobre un nen refugiat, treball que va obtenir el Premi FETEN 2021 a la millor direcció, i el Premi FETEN 2021 a la millor interpretació coral.

L’obra es podrà veure al Teatre Municipal l’Ateneu el proper diumenge, 20 de febrer, a ¼ d’una del migdia. Les entrades tenen un preu de 7 euros, 5 euros per als socis de La Xarxa d’Igualada. La venda d’entrades es farà per internet a https://teatremunicipalateneu.cat/la-xarxa/ i a la taquilla del teatre el mateix diumenge des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle. La funció compta amb el suport del Programa.cat del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona.

Soc una nou
L’advocada Marinetti és una dona implacable i amargada que ha denunciat gairebé tot el veïnat. La seva vida canvia el dia en què l’Omar, un nen refugiat, cau de la branca de la seva noguera. El nen transforma la seva vida per complet i per poder quedar-se amb ell, Marinetti diu que és una nou i que, segons una antiga llei, tots els fruits que cauen al seu jardí li pertanyen. El jutge i el fiscal, incrèduls, escolten els testimonis. Mentrestant, l’Omar recorda com va haver de fugir d’un país en guerra i com va perdre els seus pares al mar, esperant tenir una oportunitat a la vida.

Vet aquí una història de persones solitàries que porten una vida trista i grisa, de gent que, quan coneixen l’Omar, no el veuen com un nen refugiat que no encaixa en la nostra societat, sinó com un raig de vida que aporta llum a les seves fosques existències. I, així, la clau de volta d’una obra rodona: fer que el públic gaudeixi de l’absurd per denunciar un altre absurd: el fet que un infant orfe, per qui tothom sent estimació, no pugui ser acollit per aquesta mateixa gent. Com diu Ramon Molins: “Riure i passar-ho bé ho donem per suposat, però crec que els nens també volen emocionar-se. Els agrada molt que els parlis de coses serioses amb què conviuen el dia a dia”.

Zum-Zum Teatre
La companyia va néixer l’any 1994 amb la decidida voluntat de potenciar la imaginació, la creativitat, el divertiment i el sentit crític del públic més menut empesos per la passió que sentien pel teatre destinat a tots els públics. Ha representat textos dels millors escriptors i dramaturgs de tots els temps i ha produït una quinzena d’espectacles, els darrers: La camisa de l’home feliç La nena que vivia en una capsa de sabates, protagonitzat per Begonya FerrerDarrerament ha presentat La gallina dels ous d’or guanyador del Premi FETEN 2017 a la Millor Direcció a Gijón i l’espectacle Hippos, millor estrena d’arts de carrer a Fira Tàrrega 2018, Polzet Premi de la critica 2019 al millor espectacle familiar.

La companyia acumula més de 3.250 actuacions arreu de Catalunya, Espanya, França i Itàlia i ha anat contagiant la seva passió per tots aquests territoris. En aquest cas, els intèrprets són Jesús Agelet, Andrés Batista, Begonya Ferrer, Jordi Gilabert/Albert García i el pianista Toni Olmos, que també ha fet les músiques. Joan Pena ha dissenyat l’espai escènic i Rosa Solé el vestuari. La il·luminació és de David Bofarull i Sergio Sisques, i la producció de Txell Burgués i Pili Espada.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×