7.8 C
Igualada
Dissabte, 24 febrer 2024

Un article de

La Confraria de la Vinyala celebra la Nit dels Confrares
L

Publicitat

El passat dijous 16 de novembre la Confraria de la Vinyala va celebrar la Nit dels Confrares, un sopar en el que els cargols comparteixen protagonisme amb l’acte d’investidura dels nous confrares.

En aquesta ocasió els salons de l’hotel Bruc van ser l’escenari del sopar al qual varen assistir prop de 200 confrares i amics de les vinyales que van gaudir dels 120 kg de vinyales, que sota el nom de la recepta “Vinyales de tardor”, van ser cuinades per la Rosa, la Carme i la Gela, les tres cuineres de la Confraria.

A la nit  es van nomenar els nous confrares. Enguany es van investir 15 nous confrares i 4 confrares d’honor. Aquest darrers van ser;  Carles Maria Balsells, escriptor, periodista i activista cultural anoienc, Josep Lluis Merlos, periodista esportiu especialitzat en motor i conegut entre moltes altres facetes per ser pioner en els comentaris de la Fórmula 1 a TV3, Àlex Haro, odenenc, copilot de WRC, campió del món i segon al mític Dakar i Jordi Vilaseca, president de la fundació i escola d’Hoteleria Joviat. Membre de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.

En total van ser 19 nous confrares que acompanyats dels seus padrins, van rebre el medalló, el carnet i el diploma que els acredita com a nous membres, van fer jurament de fidelitat a la confraria i per part del president se’ls va nomenar confrares. Amb les noves incorporacions, actualment la confraria compta amb 271 confrares i 44 confrares d’honor. Tots ells membres de la societat cultural catalana; periodistes, cuiners, escriptors, comunicadors, metges, pedagogs, esportistes, cantants, dissenyadores de moda, i fins i tot un paleontòleg han estat investits en la ja tradicional Nit de Confrares.

A més, al llarg del seus 13 anys la Confraria també s’ha atorgat 24 vinyales agraïdes. Cossos d’emergència i seguretat, fundacions, agrupacions i aplecs i confraries culinàries han estat guardonades amb aquesta distinció.

La Confraria ja compta amb 18 restaurants vinyalers a l’Anoia. Restaurants que inclouen en els seus menús i cartes algun plat cuinat amb vinyales.

Aquest 2023, la Confraria ha fet 8 actes i/o sopars; la vinyalada solidària, dos dijous de vinyales, el Memorial Francesc Puertas, la Nit de cuiners, una vinyalada, la Fira de la Vinyala i el primer Aplec de la Vinyala i la nit de Confrares. Això ha suposat servir més de 2.200 racions de vinyales i sobretot haver cuinat pels cuiners i cuineres de la Confraria més de 1.200 kg de vinyales.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies