11 C
Igualada
Dijous, novembre 26, 2020

Junts per La Pobla detecta anomalies en la liquidació del pressupost municipal de 2015

En la liquidació del pressupost municipal de la Pobla del 2015 passen coses que no deixen de sorprendre. En primer lloc la liquidació es va demorar més del compte, tot i que per normativa s’ha d’aprovar abans del març de l’any següent el decret d’alcaldia d’aprovació va ser de data 9 setembre de 2016.

En segon lloc aquesta liquidació no va ser presentada a la Comissió Especial de Comptes en la que hi ha representants de tots els grups municipals fins 6 mesos després (13-03-2017). Sense que s’arribés a cap acord ni es votés es fa l’exposició pública del 28 de març al 3 de maig, per poder presentar reclamacions, objeccions o reclamacions.

Des del grup municipal JUNTS PER LA POBLA varem detectar anomalies que nosaltres considerem greus i suficientment importants per presentar al·legacions el dia 9 d’abril de 2017 dins el període d’exposició.

Efectivament, vàrem detectar que desviacions del 15%, 17%; 25% i 33% de més en l’execució d’algunes obres no adjuntéssim un trist informe de justificació de la desviació.

El sr. Alcalde que havia signat els pagaments no va poder presentar cap informe de justificació quan se li va demanar en la Comissió de Comptes i sense que fins ara se’ns hagi fet arribar l’informe demanat.

Vam detectar que s’havia atribuït despeses a partides que no corresponien. A manca d’una altre explicació suposem que per no «carregar més» les partides ja desviades.

Vàrem detectar també que havent-hi uns diners pressupostats en partida amb mandat del Ple Municipal per pagar-se, a 31 de desembre no s’havia fet efectiva però comptablement es donava com anul·lada la partida. Simplement s’ignora el mandat del màxim Òrgan de l’Ajuntament representatiu de la voluntat dels poblatans.

A dia d’avui a mitjans juny, encara no s’ha convocat de nou la Comissió de Comptes per resoldre les al·legacions presentades, i cap membre de la Junta de Govern s’ha dignat dir-nos res al respecte. Per continuar, tenim pendent encara la liquidació del pressupost de 2016 que s’havia d’aprovar abans del març.

I per acabar, està pendent també la formalització del pressupost d’aquest any 2017 que no s’ha fet i l’ajuntament «va tirant» amb la pròrroga en l’últim moment del pressupost del 2016.

Tots aquests problemes són d’ordre intern, sense que puguin ser atribuïbles a cap Ens exterior, ni Generalitat, ni Diputació, ni Govern Central ni Europa; són problemes de casa i no valen excuses. Segur que són problemes difícils de detectar i posar en evidència quan s’han d’analitzar multitud de dades i anotacions en pocs dies però fàcilment identificables si es treballa al dia a dia i el fet de no haver-se adonat dels mateixos demostra la poca dedicació dels màxims responsables municipals, per això des de JUNTS PER LA POBLA no tenim altre remei que fer-ho saber a la població exposant-ho públicament.

Junts per La Pobla

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Veu de l’Anoia repartirà 360.000 vals promocionals per gastar en comerç de la Conca durant les properes tres setmanes

Aquest divendres, 27 de novembre, amb l'edició en paper de La Veu de l'Anoia hi trobaràs 40 vals per a gaudir en comerços d'Igualada...

Teresa Bernades posa fi a la seva etapa a la selecció espanyola

Teresa Bernadas ha anunciat que deixa la selecció espanyola d’hoquei patins després de 12 anys. La portera igualadina ha estat un peça molt important...

La Llacuna suspèn la celebració la Fira de Sant Andreu i Matança del Porc

L'Ajuntament de la Llacuna juntament amb l’Associació Matança del Porc ha decidit ajornar, fins l’any vinent, la Fira de Sant Andreu i Matança del...

Inici de les actuacions del Pla d’asfaltatge, amb un cost de 300.000 euros

Aquests propers dies s’iniciaran les obres incloses en el Pla d’asfaltatges 2020 d'Igualada, que inclou la reparació dels carrers del Sol, entre Baixada de...

El Campus Igualada-UdL impulsa un postgrau en comerç internacional

El Campus Igualada-UdL amplia la seva oferta educativa amb un nou postgrau en Comerç Internacional, una especialització molt demanada per les empreses del territori...
Compartir