La Diputació de Barcelona ha redactat el projecte de rehabilitació de l’antiga rectoria de Copons per destinar-la a escola. La primera fase del projecte es va inaugurar aquest dissabte, amb una jornada de portes obertes, a la que hi van assistir els diputats d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, i d’Educació, Rafel Homet.
Aquest projecte, demanat per l’ajuntament al catàleg 2016, segueix les directrius fixades per l’avantprojecte lliurat per la Diputació a l’ajuntament al desembre del 2015 i suposa la segona fase de l’obra de consolidació dels sostres, executada aquest estiu, amb el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona, dins del programa complementari per la restauració del patrimoni singular local.
El projecte té per objectiu la posada en ús de la planta baixa de la rectoria com escola. Projecte imprescindible per poder executar la subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya concedida a Copons per aquest concepte. El cost del projecte redactat per l’arquitecte Alexandre Bantulà i dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local ha estat de 9.000 €.
La rectoria de Copons és una construcció de factura noble i línies senzilles i austeres, pròpies de l’arquitectura catalana del segle XVIII. L’edifici, aïllat i senyorial que configura un front de la plaça de l’Església, té quatre plantes d’alçada, semisoterrània, baixa, pis i golfes, va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local pel Consell Comarcal de l’Anoia l’any 2005.
Tradicionalment, la casa rectoral ha exercit un paper lligat a la població de Copons ja que el rector destinava els locals de la planta baixa per activitats d’esbarjo del jovent. L’adequació dels espais per a la nova escola és especialment estratègica per tal de garantir una escolarització de qualitat als infants del municipi.