Un article de
La Veu de l'Anoia
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
23 de setembre de 2024

L’Igualada Femení Grupo Guzmán s’estrena amb victòria a la lliga de Nacional Catalana

El jove equip igualadí venç i convenç davant el CP Manresa

L’Igualada Femení Grupo Guzmán va guanyar el passat dissabte a Les Comes, davant d’uns 200 aficionats, el primer partit de la competició a Nacional Catalana amb una treballada victòria contra el Manresa per 4-2. Amb una mitjana d’edat de 18 anys, les igualadines s’enfrontaven a un equip que va ascendir a Nacional Catalana la passada temporada, el CP Manresa, amb una mitjana d’edat de 23 anys.

El partit va ser intens des de bon començament. Ambdós equips buscaven agradar-se amb accions directes que creaven molta sensació de perill. Així, en una d’aquestes, el binomi arbitral assenyalava un rigorós penal en contra de les igualadines ja en el minut 8 de partit. Sortosament per a les locals, la portera Eva Besa aturava el penal de tota una veterana i exjugadora igualadina, l’argentina ‘Piojo’ Ramon.

Durant tota la primer part van continuar les opcions de gol per a ambdós equips; les porteres tenien força feina i la resolien prou bé. A 10 minuts pel descans, les igualadines van tenir l’ocasió d’avançar-se amb un penal a favor, però la Carla Claramunt no va aconseguir transformar-lo en gol i l’empat a zero es va mantenir.

Dos minuts més tard, el tècnic igualadí, Carles Piernas demanava temps mort per posar ordre i donar aire a les seves jugadores. Just a la represa del temps mort, Laura Crespo feia pujar el primer gol al marcador fruit d’un bon xut creuat des de dins de l’àrea gràcies a l’assistència de la Carla Claramunt. Cinc minuts després, una excel·lent jugada individual de la Carla Claramunt acabava en gol per posar el 2-0 al marcador.

El partit semblava encarrilat però encara quedaven molts minuts per davant. A dos minuts pel descans, un altre discutit penal en contra per a les igualadines va ser transformat per Anna Agustí per escurçar distàncies amb un perillós 2-1. A només 4 segons del descans, Anna Agustí empatava el partit gràcies a un xut llunyà que va fer passar la bola enmig d’un bosc de cames per entrar dins de la porteria igualadina i posar el 2-2 al marcador.

Amb aquest mal sabor de boca s’encarava el descans a la mitja part. Les igualadines dominaven gran part del partit però les bagenques, més experimentades, igualaven el marcador just abans d’arribar als vestidors.

La segona part va començar amb la mateixa tònica de la primera i, als 3 minuts de la represa, Abril Besa tornava a posar per davant a les locals amb una bona jugada individual per fer el 3-2.

El partit era molt entretingut, amb nombroses opcions de gol que desfeien les porteres; Eva Besa per a les igualadines i Mònica Ferrer pel Manresa a la segona part.

A 10 minuts pel final del partit, el Manresa va cometre a la desena falta d’equip. L’encarregada d’executar la falta directa era la Carla Claramunt que, amb un xut directe, va intentar superar a Mònica Ferrer sense sort.

Els darrers minuts, amb el Manresa bolcat en atac i un Igualada defensant-se amb prou ordre, van ser d’infart. Però a 40 segons pel final, una mala acció de l’argentina ‘Piojo’ Ramon li va suposar una targeta blava i una altra opció per a l’equip igualadí de sentenciar pràcticament el partit. En aquesta ocasió va ser Laura Crespo qui va superar la porteria manresana per deixar el definitiu 4-2, que suposava la victòria de l’equip igualadí a la primera jornada de la competició.

Amb aquest resultat les igualadines se situen terceres a la classificació. El proper diumenge a les 19 h, visitaran la pista del Bigues i Riells.