16.3 C
Igualada
Diumenge, agost 1, 2021

“Igualada és un gran centre comercial on hi trobes de tot”

ENTREVISTA A LAURA LLUCIÀ, JOIERA I PRESIDENTA D’IGUALADA COMERÇ

Soc botiguera i gemmòloga de tota la vida. Estic casada i tinc dos fills, en Pol i la Carlota. Fa tres anys vaig ser escollida presidenta d’Igualada Comerç i soc membre de l’Associació de dones amb talent. Quan m’implico en una cosa ho faig a fons. El comerç és molt important en una ciutat. Quan tanquen una botiga a Igualada, m’entristeixo i si puc miro d’ajudar perquè no tanqui. I quan n’obren una de nova, com a presidenta d’Igualada Comerç, els dono la benvinguda. El que convé és que Igualada tingui molt més comerç.

Aquesta és una mala època per als botiguers?
Vivim una mala època per culpa de la pandèmia però és l’època en què a Igualada Comerç, per les dificultats que patim, més hem après. Hem tingut moltes iniciatives, tenim molt bon equip i moltes ganes de tirar endavant. Comptem amb un cap de màrqueting, en Josep Maria, que és un crac i comptem amb la Carme, la secretaria i mà dreta que també va a totes. Som una Junta gràcies al Salvador, sotspresident i la Maribel, la Sílvia i el Josep Maria que formem un bon equip. Aquest any, tot i ser un any difícil, Igualada Comerç no ha deixat de treballar ni un sol dia. Hem atès totes les trucades, peticions, preguntes i suggeriments que ens han fet els associats. Tant és així que ha augmentat el nombre d’associats.

Guanyar socis vol dir que no s’han tancat botigues?
Hi ha petits comerços que malauradament han hagut de tancar i els hem perdut com a associats, però el nombre de comerços que han entrat és superior i tenim més associats. Durant el confinament hi ha comerços que han vist la bona feina d’Igualada Comerç i s’han afiliat. Tenim molt clar que representem a tot el comerç d’Igualada i de l’entorn

 Quin és el fet diferencial del comerç d’Igualada?
Igualada és un gran centre comercial on hi trobes de tot. A Igualada s’hi pot arribar, aparcar el cotxe al centre i tens totes les botigues a un pas. Hem millorat molt el servei als clients que sempre es troben amb una bona cara darrere el taulell. Durant el confinament tot el comerç de proximitat ha estat disponible i ara ens ho agraeixen.

Amb l’experiència dels darrers mesos, com veu el comerç d’Igualada en el futur?
Ens hem d’obrir cada vegada més a les noves tecnologies sense descuidar l’atenció personal. La gent cada vegada més necessita el contacte amb el botiguer, emprovar-se unes sabates, uns pantalons…. en un centre comercial gran, sovint et posen pegues per emprovar-te una peça. Nosaltres a la joieria, per exemple, deixem que la gent s’emprovi les joies perquè després les netegem i desinfectem una per una.

L’aplicació de mesures sanitàries al comerç, encareix molt la gestió?
Al principi va costar molt saber què calia fer perquè hi havia normes contradictòries, però quan ho vam tenir tot clar, des d’Igualada Comerç vàrem posar a disposició de tots els associats, a preu de cost gels hidroalcohòlics, guants, mascaretes… perquè no ho haguessin de buscar.

Fa tres anys va ser elegida presidenta d’Igualada Comerç. Què la va portar a presentar la seva candidatura?
M’agrada Igualada i m’agrada el comerç. Vaig trobar molt suport i no vaig dubtar gens.

La vocació de botiguera li ve dels pares i els avis?
Sense sortir de casa tinc molts exemples de bons comerciants. Vaig estudiar periodisme i gemmologia, però la botiga i el vendre ho porto a dins.

Quina característica tenen les seves joieries?
Que són molt properes a les necessitats dels clients perquè tenim un ventall molt gran en venda, disseny i restauració de joies, rellotges i pedres precioses. La botiga del carrer d’Òdena hi ha estat tota la vida, des dels temps del meu avi, i la de Montbui la vaig obrir quan es va tancar l’única que hi havia. Penso que cap poble s’ha de quedar sense serveis de rellotgeria i joieria. No volem que es tanqui cap porta.

Quina relació hi ha entre Igualada Comerç i el REC?
Quan vaig arribar a Igualada Comerç hi havia una mica de tibantor amb el REC, però després de parlar ens vàrem posar d’acord i les darreres edicions hi hem tingut un espai propi “Made in Igualada”. Crec que és un bon acord de col·laboració. M’agrada obrir portes, no tancar-les.

Quina és la darrera aportació que ha fet Igualada Comerç?
Dimarts presentàvem una bicicleta elèctrica per portar gènere a casa dels clients. Estem en contra de la proliferació abusiva del comerç on line. Heu vist la quantitat de residus que genera la paqueteria i les dificultats de trànsit que provoquen. El comerciants paguem una taxa de deixalles i en generem moltes menys que el comerç on line que no en paga.

Aquest any Igualada Comerç compleix quaranta anys.
Som una de les entitats més antigues de Catalunya. Teníem previst fer una gran festa, però la deixem per al quaranta-u aniversari.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Pobla dona un nou impuls a l’activitat de la seva gent gran

A partir d’aquest mes de setembre l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt incrementarà les actuacions que realitza al voltant de l’envelliment actiu a través...

Racons de l’Anoia: Pujalt

El terme de Pujalt, de 31,43 km2 d’extensió, és al sector de ponent de l’altiplà de Calaf, al límit nord de la comarca de...

A propòsit d’una notable Exposició: “Natura viva”, de Carlota Delgar, a Igualada

Nascuda a l’osonenca Manlleu i instal·lada al cap d’uns anys a Els Hostalets de Pierola, Carlota Delgar se’ns presenta com una dona activa i...

Igualada tindrà les zones blaves gratuïtes durant tot el mes d’agost

Aquest any durant tot el mes d’agost la zona blava de la ciutat d’Igualada serà gratuïta. L’1 de setembre es tornarà a activar. L’ajuntament...

L’editorial: Ha tornat el foc

De nou l’Anoia ha tornat a ser assolada pel foc. Aquesta vegada a Bellprat, Santa Maria de Miralles i Sant Martí de Tous, que...
Compartir