27 de juny de 2024

Igualada es prepara per a la XXIIa Trobada de Gegants

La ciutat d’Igualada es prepara per acollir un dels esdeveniments culturals més esperats de l’any: la XXIIa Trobada de Gegants. Aquesta trobada, que se celebrarà dissabte 29 de juny promet ser una jornada plena de tradició, diversió i comunitat.
La trobada tindrà lloc a la Plaça dels Porcs del barri de Santa Caterina, Carme i Travessies d’Igualada, i començarà a les 17:30h. Els assistents podran gaudir d’un espectacle únic amb la presència de gegants de diverses localitats, que desfilaran pels carrers del barri oferint un espectacle visual espectacular.

Organitzada per Bisbalet Igualada, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, aquesta trobada és possible gràcies a la col·laboració i el patrocini de nombroses entitats i empreses de la comarca.

Les Jornades Jaume Bisbal, que se celebren en el marc de la XXIIa Trobada de Gegants, commemoren el 120è aniversari del naixement de Jaume Bisbal, conegut com “el Bisbalet”. Aquestes jornades ofereixen un programa d’activitats variades des del 15 de juny fins al 4 de juliol de 2024.

Programa de les Jornades Jaume Bisbal:


● Dissabte, 29 de juny:
– 18:00 h: Plantada de les colles geganteres a la Plaça dels Porcs, amb la participació de gegants de diverses localitats.
– 18:30 h: Inici de la cercavila, amb un recorregut pels carrers d’Igualada que inclourà parades emblemàtiques com la Plaça del Retir, el carrer Sant Magí i la Plaça de l’Ajuntament, on finalitzarà amb una exhibició de balls de lluïment.
– 20:00 h: Arribada a la Plaça de l’Ajuntament i balls de lluïment.
● Dijous, 4 de juliol:
– 20:00 h: Acte de memòria “Jaume Bisbal i la Festa Igualadina del s.XX” a càrrec de Perejaume Ferrer i Marcel·lí J. Valls, a la seu d’Òmnium Cultural Anoia (C/ Santa Maria, 12). Aquesta xerrada repassarà la figura de Jaume Bisbal i l’evolució de la festa a Igualada.

La Trobada de Gegants és una festa que uneix generacions i fomenta el sentiment de comunitat. Els gegants, amb la seva majestuositat i presència imponent, ompliran els carrers del barri de Santa Caterina i d’Igualada de color i alegria, creant una experiència inoblidable per a tots els assistents. Per a més informació sobre l’esdeveniment, podeu contactar amb l’organització a través del correu electrònic bisbaletigualada@gmail.com o restar amatent de les xarxes del Bisbalet (@bisbaletigualada).

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: