16.6 C
Igualada
Dilluns, 11 desembre 2023

Un article de

Gairebé una trentena d’expositors participen des d’avui divendres i fins diumenge al Tastanoia
G

Publicitat

Des d’avui divendres i fins diumenge tindrà lloc una nova edició del Tastanoia a la Rambla de Sant Isidre. Una fira de degustacions del productes que ofereixen restaurants, cellers i artesans de la nostra comarca.

La disposició estructural de la fira serà molt similar a la passada edició, es dura a terme a la Rambla Sant Isidre, les carpes estaran ubicades a la part nord de la rambla, l’espai de la terrasseta (destinat a activitats i tallers) estarà a la cantonada amb el carrer Òdena.
Aquesta edició s’ha endegat una col·laboració amb l’Associació gastronòmica i cultural Vadefoodies, en la línia que vol adoptar la Fira de col·laborar amb diverses entitats de la ciutat, per sumar, potenciar i promocionar els valors que ofereix la nostra ciutat. L’any passat, es van vendre més de 28.000 tiquets i 300 copes.

Reutilització dels envasos
Una de les accions innovadores d’aquest TastAnoia és la campanya Fem una Fira Rodona, amb la reutilització de les copes. “Aquest any volem que sigui una mena de lloguer, oferirem les copes a 2 euros donant la possibilitat al públic de tornar-les a canvi d’un euro. Amb aquesta campanya volem promoure mica en mica fer fires cada vegada més sostenibles”, expliquen des de l’organització. En la mateixa línia, en aquesta edició, s’ha conscienciat als expositors de la necessitat d’estalvi energètic, demanant-los que portin els mínims aparells elèctrics possibles i del màxim d’eficiència energètica. L’enllumenat de les carpes serà amb llum de led.

Enguany hi haurà 22 espais destinats als tastos, 14 alimentació i 8 cellers. Les activitats seran les següents:

Esmorzar de forquilla
Dissabte al matí a les 9, Vadefoodies farà l’esmorzar de forquilla i ganivet, i el públic podrà escollir entre dos menús: arengades amb raïm i cava o botifarra amb mongetes i vi. El preu d’aquesta activitat es de 12 euros per persona si s’inscriuen “online” o 15 euros si ho fan el mateix dia de l’esmorzar.

Tast per parelles
Dissabte de 7 a 2/4 de 9, 4 edició del tast per parelles. Hi pot participar qualsevol persona major de 18 anys, sigui amateur o professional, els vins son una selecció feta pel director del concurs Josep Maria Luque del 8 cadires. Enguany el concurs es de 7+1 ampolla, l’ampolla +1 entra en d’un concurs diferent en el que es pot guanyar una ampolla de cava Roederer Magnum Cristal

Taller de vermuts
Diumenge a migdia, d’1 a 3, es farà el segon Taller de Vermuts. Aquesta activitat va tenir una gran afluència l’any passat i en aquesta ocasió en Xavier Figueres ens presentarà vermuts de la marca Lustau. Com i amb què podem prendre aquesta beguda.
Cata guiada

La segona edició de la cata guiada, diumenge a les 6, serà un tast horitzontal i vertical de vins de Bordeus, aquest tipus de tast es presenten vins de la mateixa denominació i mateixa anyada (horitzontal) o un mateix vi de diferents anyades (vertical).

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies