La població d’Òdena va acollir el passat diumenge 18 de setembre la seva Fira de la Vinyala, un certamen que enguany celebrava la sisena edició i ho va fer amb xifres rècord de participació; es van vendre més de 1.500 kg de vinyales cuinades.
El pol d’atracció de la Fira era la gran varietat de receptes. Es podien trobar vinyales cuinades amb tot tipus d’ingredients, des dels més tradicionals com el conill, a altres més innovadors com calamars, raïm o escarmarlars i altres extremadament trencadors com va ser el cas del Restaurant Somiatruites que va oferir vinyales cuinades amb xocolata.
En el marc de la mateixa fira es va celebrar també la Festa de la Verema. A les onze del matí a la plaça major va començar la tradicional trepitjada de raïm a càrrec de les pubilles i hereus i de tothom que s’hi va voler sumar. En acabar, els assistents a la demostració van poder tastar el most resultant del procés i es va sortejar una bota de mistela.
Els odenencs, anoiencs i forans també van poder visitar el mercat de productes artesans alimentaris i un mercat del caragol amb presència de productors de caragols, utensilis emprats en el món del caragol (caragoleres, llaunes, cassoles…) i altres productes derivats del caragol.
El Vinyaló, la moneda de la fira
Una de les novetats d’aquest any va ser la creació de la moneda “Vinyaló”. Els visitants havien de bescanviar en el punt de venda, els euros per vinyalons, per poder adquirir les degustacions..
Homantges a la gent gran
21 restauradors, rècord de participació
La fira creix any rere any i aquesta edició també es va superar el nombre de restauradors participants amb un total de 21. Concretament van ser: Confraria de la Vinyala, Restaurant Samuntà, Restaurant Racó de Carme, Rostisseria les Comes, Restaurant Catalunya, Restaurant Scorpia, Bar Jordi, Restaurant Canaletes, Rostisseria Guimar, Restaurant Exquisit, Restaurant ca l’Escola, Celler Puiggròs, Restaurant els Cubs, Igualadavins i Celler can Casals i el Restaurant Somiatruites.
Altres participants del món de la restauració que va oferir els seus productes van ser: Làctics La Tossa (formatges), Vins Grau (vins), Bodega Figueras (vins), Cervesa Els Minairons (cerveza), Bohigas (cava i vins) i Cal Llobet d’Òdena (embotits).