31.7 C
Igualada
Diumenge, juliol 3, 2022

Festa de Carnestoltes per partida doble a Montbui

Ahir dijous finalitzava el termini per inscriure’s al Carnestoltes de grans de Montbui, que tindrà lloc el proper dissabte 5 de març a partir de les 7 de la tarda, amb la tradicional rua pel Nucli Urbà, la concentració de comparses al Passeig Catalunya, i el corresponent lliurament de premis.

El Carnestoltes, la festa de la disbauxa i la transgressió, tornarà a Montbui després que durant l’any 2021 no es poguès celebrar per motius pandèmics. Precisament el Carnestoltes de 2020 va ser el darrer gran acte massiu celebrat abans que, pocs dies després, la covid-19 canviés la vida de tothom a la Conca d’Òdena. Podran participar al concurs del Carnestoltes d’enguany totes les persones, grups i associacions que ho desitgin i que vagin disfressades, ja sigui aportant comparsa, o bé a títol individual.

El recorregut de la rua tindrà com a sortida el carrer Pau Casals (darrere del Mercadona). Es continuarà pel passeig Espanya, es passarà pel Boulevard/carretera de Valls i es girarà llavor cap al carrer del Pont, continuant per aquest, fins al carrer la Mercè, per finalitzar al passeig Catalunya.

 

El premis previstos a la categoria de compases són els següents: un primer premi de 400 euros a la millor carrossa; un segon de 300 euros, i un tercer de 200 euros. També es lliuraran premis de 100 euros a la comparsa “amb la mascareta més original”, també a la comparsa més treballada, a la més divertida, a la més crítica, a la més original, a la més “balladora” i a la més sostenible.

Pel que fa als premis previstos a la categoria individidual, hi haurà un primer premi de 100 euros, un segon de 80 euros i un tercer de 60 euros.
També es lliurarà una bonificació econòmica de 200 euros a la comparsa que porta la carrossa del Rei Carnestoltes.

Cal recordar que per poder optar al premi de comparsa caldrà que siguin un mínim de 6 persones. Els temes de les carrosses, segons s’explica a les Bases del Concurs, són lliures. No obstant això, no podran tenir continguts sexistes, homòfobs ni racistes, ni qualsevol expressió violenta que pugui afectar o anar contra la integritat i el benestar d’altres persones.

Totes aquelles persones que participin en el concurs hauran d’anar a presentar-se davant del públic i del Jurat. El jurat estarà format per la Comissió ‘’Viu la Festa’’ i per dos tècnics/ques de l’Ajuntament.

Les persones interessades a inscriure’s individualment o a la categoria de comparsa poden demanar més información trucant al telèfon 606382953. Les incripcions es formalitzaran a Mont-Àgora, de dilluns a dijous, de 16 a 20 hores. El Carnestoltes de grans és organitzat per la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament montbuienc, amb el suport de Viu La Festa.

Carnestoltes Infantil, dissabte a la tarda, a Montmercat

El mateix dissabte 5 de març a la tarda tindrà lloc una nova edició del Carnestoltes Infantil. La concentració començarà a dos quarts de cinc de la tarda, a Montmercat. Enguany no hi haurà concurs, però sí un obsequi per a tots els infants que vinguin disfressats.
Com és habitual, el Carnestoltes Infantil inclourà una rua de disfresses circular, amb l’acompanyament del grup XIP XAP. L’activitat és organitzada per la regidoria d’Educació i Infància de l’Ajuntament montbuienc.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Igualada ciutat universitària: present i futur

Els reptes, quan es treballen intensament, es poden fer realitat, i és el que ha passat amb l’aposta universitària ambiciosa que ha fet la...

Exposició “reapropiant-nos de les nostres vides”. Aquestes som nosaltres! Ens visibilitzem per transformar

Aquests dies i amb aquest reclam, al vestíbul del Centre Cívic Nord, un grup de dones ens expliquen la seva pròpia història; una història...

Visitanoia, una altra proposta per promocionar el turisme

La sectorial de turisme de la Unió Empresarial de l’Anoia que aglutina i representa a les empreses del sector ha presentat la creació d’una...

La Síndica de Greuges d’Igualada va atendre 130 casos durant el 2021

La Síndica de Greuges, Rosa Maria Sánchez, ha presentat públicament la memòria de la tasca duta a terme durant l’any 2021. La presentació, s’ha...

Més de la meitat dels anoiencs no s’ha posat la tercera dosi de la covid-19

Salut ja fa mesos que administra la tercera dosi de la vacuna covid a Catalunya. La dosi de reforç busca garantir la protecció de...
Compartir