10.1 C
Igualada
Dimarts, 28 novembre 2023

Un article de

Entrevista a Ca la Maria – Can Torrens
E

Publicitat

Ca la Maria – Can Torrens és una de les xarcuteries més mítiques de la comarca. Des de l’any 1899, la família manté aquesta activitat a Sant Martí de Sesgueioles, a l’Alta Anoia.
La tradició, l’experiència i la cura a l’hora de fer les coses són els seus valors principals. Avui, el Joan i en Carles Prat són qui estan fent créixer aquest projecte. El llegat familiar, ara traspassat al Joan i a en Carles, fan que la qualitat segueixi sent el seu pilar fonamental.

Un dels seus secrets per a fer els seus embotits, un dels productes més coneguts de la casa, és la matèria primera. Aquests embotits són fets amb Porc Duroc del Solsonès amb l’etiqueta de garantia de benestar animal que garanteix la qualitat de vida dels porcs des del primer moment que neixen, juntament amb una alimentació molt cuidada, que permet obtenir carn de primera qualitat.

Segurament, si heu sentit a parlar doncs de Can Torrens, haureu sentit a parlar de la seva llonganissa, el producte estrella. Aquesta és assecada en els seus propis assecadors de l’obrador, al centre del poble. Altres productes que el Joan produeix són, el fuet, el cap de llom, la cansalada seca, el vull d’entre molts d’altres. Els canelons també són especialitat de la casa, de carn o d’espinacs, no et deixaran indiferent.

Avui doncs, a fet a l’Anoia, entrevistem al Joan Prat, de Can Torrens.

Com descriviu Ca la Maria-Can Torrens?
Com bé ja heu dit, som una empresa petita, que seguim la tradició de l’elaboració de productes des de fa molts anys, tant amb Ca la Maria des de l’any 1941, com de Can Torrens, que data de 1899. Intentem fer l’elaboració dels nostres productes el més natural possible, sense conservants ni colorants. Així aconseguim aquell gust i textura de quan es realitzava la matança a casa dels nostres avis.

Arreu de la comarca, la llonganissa és el vostre producte més conegut. Estàs d’acord amb la gent? Quin altre producte recomanaries?
Sí, la llonganissa és el nostre producte estrella, però també pots trobar el fuet, cap de llom, la cansalada seca, i tota mena de botifarres cuites. La botifarra crua també té molt èxit i qualsevol mena de carn fresca; vedella, porc, corder, etc..

A part de ser un punt de venda directa, veneu a altres establiments com a restaurants o botigues? On us pot trobar la gent si no es pot desplaçar a Sant Martí de Sesgueioles?
Sí, a part del punt de venda de casa, de tota la vida, servim a botigues i restauració, tant de la província de Barcelona com la de Lleida.

A Igualada, per exemple, podeu trobar la nostra carn i embotits a Cal Gual, a la Cooperativa, a Juli Balbi i a Mercat de Casa. En l’àmbit de comarca, també ens podeu trobar al Rebost de Copons o a la Pesca Salada de Bellpuig.

Tenim entès que a poc a poc, seguiu creixent, teniu algun projecte nou pels pròxims mesos?
Ara estem a punt d’ampliar amb maquinària i dos assecadors més, per la llonganissa i el fuet, a causa de la gran demanda. Els assecadors que tenim es fan petits amb el temps i cal progressar. També estem reformant la pàgina web i les xarxes per estar més a prop del client.

L’Alta Anoia és una zona realment molt interessant per visitar, hi ha cases rurals, molts espais naturals i paisatges idíl·lics. Noteu que ve gent de lluny a comprar a la botiga?
Sí, ve gent que estan instal·lats a les cases rurals, alguns perquè han sentit parlar de nosaltres, i d’altres pels propietaris de les mateixes cases que parlen de nosaltres. Molts d’ells són clients de la nostra botiga.

Sou un dels productors que veneu a través de Mercat de Casa. Que en penseu del projecte?
És una iniciativa que em sembla molt bona. Cada vegada la venda en línia està creixent més, i són un grup de nois joves amb moltes ganes i molta espenta.

Moltes gràcies, Joan i Carles.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies