Energies i benestar: Els maleficis i els encantaments al s.XXI

7 d'octubre de 2018

Després d’haver abordat fa unes setmanes el tema del cop d’aire, avui toca un tema encara més tabú i aparentment fantasiós, que pot afectar, i molt, al benestar de les persones, no sols en l’àrea de la salut, sinó en qualsevol àrea de vida. Allò que diuen que és causa de “la mala sort”, en metafísica pot tenir una explicació i es pot canviar. Obriu-vos a conèixer quina és la realitat al s. XXI sobre els maleficis i encantaments, deixem de pensar només en les pel·lícules de Disney. En aquest món globalitzat, és just que tots puguem accedir als mateixos coneixements, els de casa nostre i els de la resta de cultures.

Maria Luisa Bueno Domínguez, professora d’història medieval a La universitat de Madrid, ha realitzat en aquesta última dècada, nombrosos articles i llibres sobre la història de la bruixeria, la religió, i l’espiritualitat en l’edat mitjana. Parla obertament sobre els miracles, la màgia, els maleficis, els encantaments, i els éssers del més enllà, temes que l’ésser humà ha necessitat sempre entendre, i en els quals sempre se l’ha manipulat o condicionat pels interessos dels sistemes de control, i on per tant, les respostes encara no són clares per la majoria de la població, el 95%.

El primer que cal entendre quan parlem de maleficis, és que parlem una vegada més d’energies, d’ones, que poden provenir de la part conscient de l’ésser humà, de la mala voluntat, o ser creades de forma inconscient.

No és la meva intenció parlar gaire de la part conscient que l’ésser humà doncs aquesta està governada per la personalitat, i aquí tenim plena consciència de quan estem fent el mal a les altres persones, però deixeu-me que us il·lustri amb dos exemples d’aquesta mala voluntat que aquesta professora recorda en els seus escrits: la “missa negre” dels segle XV, ritual de culte al “diable”, que per sort ha quedat avui dia aïllat però que no per això hem d’oblidar, i un exemple d’encantament, “la impotència dels homes” documentada pel metge Arnau de Vilanova, que va escriure un tractat sobre encantaments que es realitzaven de forma voluntària cap al 1300. En el llibre “La bruixa catalana” de Cels Gomis també es recullen experiències i testimonis de finals del segle XIX.

Centrant-nos amb l’inconscient, de forma involuntària, hem de ser conscients de que tots podem provocar un “malefici” a algú! sí, així és, i fins hi tot a nosaltres mateixos, hi ha gent que desitja morir, i emmalalteix…

Com l’ésser humà pot ser capaç de maleir? Doncs, a partir de la projecció de pensaments negatius d’enveja, ràbia o enuig cap a una persona, o directament a través d’una discussió amb frases com “tan debò mai aconsegueixis…” . Maleir, explicat des de la metafísica, no és res més que l’enviament d’una potent emanació d’energia negativa que l’altre de forma inconscient accepta o rebutja, si l’accepta tenim el malefici, un bloqueig energètic, que ens condicionarà fins que no siguem capaços de detectar-lo i eliminar-lo.

Per tant doncs, siguem responsables, i aprenguem a viure amb nivells de consciència més elevats, on no hi hagi judici sinó pensaments positius, on els conflictes es resolguin des de l’amor, i on la ment es mantingui ben sana, tal com us parlava en anteriors publicacions.

Montserrat Argelich | @montseargelich

Comparteix l'article:

Deixa un comentari