15.8 C
Igualada
Diumenge, maig 28, 2023

El trading

Eva Remolina
Eva Remolina
Economista / Amic

El trading és una activitat econòmica en la qual es compren i venen instruments financers (accions, bons, divises, matèries primeres i criptomonedes entre altres) amb l’objectiu d’obtenir guanys en el curt termini.

Abans d’iniciar-se en el trading, és important tenir en compte alguns aspectes clau:

– És fonamental tenir coneixements sobre els mercats financers i els instruments financers que es negociaran. Això inclou entendre els fonaments econòmics i financers que afecten els preus dels actius, conèixer els indicadors tècnics i els patrons de gràfics utilitzats en l’anàlisi tècnica, i estar al corrent de les notícies i esdeveniments que puguin afectar els mercats.

– És important tenir una estratègia clara i ben definida, per la qual cosa cal establir objectius de guanys i pèrdues, definir el tipus d’operacions que es realitzaran (intradia, swing trading, etc.), i tenir un pla de gestió de riscos.

– Cal comptar amb un capital suficient per a poder operar en els mercats financers. La quantitat mínima de capital requerida dependrà del tipus de trading que es vulgui dur a terme i dels instruments financers que es vulguin negociar.

– Cal triar una plataforma de trading que s’adapti a les necessitats i objectius de cada trader. Les plataformes de trading poden ser gratuïtes o de pagament, i ofereixen diferents eines i funcionalitats.

El trading requereix una mentalitat disciplinada i enfocada en objectius a llarg termini. És important aprendre a controlar les emocions, com la cobdícia i la por, i ser capaç de prendre decisions racionals basades en la informació disponible.

Una vegada que es tenen en compte aquests aspectes, es pot començar a operar, encara que sempre és aconsellable començar a practicar amb un compte demo abans d’operar amb diners reals. Un compte demo permet al trader operar en un entorn simulat sense arriscar diners reals.

Existeixen diferents tipus d’operacions en trading. Algunes de les operacions més comunes són:

  • Operació al comptat (espot): És la compra o venda d’un actiu financer en el moment actual al preu de mercat vigent.
  • Operació a termini (futures): És un contracte en el qual el comprador i el venedor acorden comprar o vendre un actiu financer en una data futura específica, a un preu acordat prèviament.
  • Operació d’opcions (options): És un contracte en el qual el comprador té el dret, però no l’obligació, de comprar o vendre un actiu financer en una data futura específica, a un preu acordat prèviament.
  • Operació de marge (margin): Permet a l’inversor comprar actius financers amb una quantitat menor de diners en efectiu que el valor total de la inversió. La diferència es cobreix amb el marge o garantia, que es diposita com a garantia del préstec.
  • Operació de curt (short-selling): És la venda d’un actiu financer que l’inversor no posseeix amb l’expectativa que el preu de l’actiu baixarà en el futur, permetent a l’inversor comprar l’actiu més tard a un preu més baix per a obtenir un guany.
  • Operació de palanquejament (leverage): Permet a l’inversor utilitzar una petita suma de capital per a controlar una quantitat molt major d’actius financers. Això augmenta tant els possibles guanys com les pèrdues.
  • Operació de scalping: Consisteix en la realització de nombroses operacions de compra i venda d’actius financers en curts períodes de temps, amb la intenció d’aconseguir petits guanys en cada operació.

Cal destacar que cada tipus d’operació comporta diferents riscos i beneficis, per la qual cosa és important que els inversors entenguin cadascuna d’elles abans de realitzar qualsevol inversió en els mercats financers.

Compartir
Eva Remolina
Eva Remolina
Economista / Amic

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

“Sense l’aportació de l’Anoia, mai hauríem assolit la Vegueria”

Fèlix Simon, Activista i editor de Xalant per la Vegueria i “El Trencadís Sóc Felix Simon, nascut a Vilafranca del Penedès fa 77 anys. La...

Infermeres d’Atenció Familiar i Comunitària

Infermeres d’Atenció Familiar i Comunitària: professionals especialitzades per atendre les necessitats de salut en totes les etapes de la vida En els darrers anys, l’Atenció...

Vacances, estiu i joies

Els colors, la mida de les joies i la quantitat a lluir estan molt relacionats amb la nostra manera de ser i el dia...

Últimes notícies