10 d'abril de 2024

El Montbuienc Ramon Nicolás, vencedor de l’Ultra Montseny

Nicolás de la UECANOIA, és un especialista ja en les curses de llarga distància

L’Ultra Montseny, amb els seus 82 km i 5000 m de desnivell positiu, es va disputar aquest dissabte passat amb el seu epicentre a Sant Esteve de Palautordera. La cursa du als seus corredors/es a passar pels cims més emblemàtics del Montseny com el Sui, el Turó de l’Home, les Agudes, el Sant Marçal o el Matagalls.

En Ramon Nicolás de la UECANOIA, un especialista ja en les curses de llarga distància, va sortir a lluitar-la des del primer quilòmetre, tant que al quilòmetre 20 al seu pas per la població de Montseny, tres corredors s’havien separat del grup i avançaven sols. Aquí, moment en el qual va començar l’ascensió al Turó de l’Home, en Ramon va protagonitzar una escapada que el va distanciar fins a cinc minuts del segon classificat. Des d’aquest emblemàtic cim, la distància que va aconseguir respecte als seus seguidors va anar sent ser cada cop més gran, aconseguint entrar a meta amb 37 minuts de marge del segon classificat amb un temps de 9 h i 17 minuts (a una mitja de 6′ 44″ el km).