El govern de Vallbona d’Anoia es queda amb només tres regidors després d’una nova dimissió al PSC

103

Continua el moviment al govern de Vallbona. Si al passat mes de juliol l’alcaldessa expulsava del govern al regidor de Veïns amb Veu, Francisco del Corral, ara ha estat un regidor del PSC, el mateix partit de l’alcaldessa qui ha dimitit del govern. Enrique Rentero, va renunciar al seu càrrec dins de l’equip de govern el passat 24 de setembre, però mantindrà l’acte. En el ple que es va celebrar aquest dia, Rentero va advertir a l’alcaldessa que dimitiria si no retirava un punt de l’ordre del dia, la reforma del Parc de la Miranda, que ja es sabia que no seria aprovat, ja que l’equip de govern no ho havia negociat amb una oposició que ara està en majoria.

L’esgotament del regidor ja ve de lluny, ja que durant els darrers mesos s’ha trobat en solitari dins del seu grup i finalment ha anunciat que abandona el govern però que no deixa l’acta de regidor, passant a ser regidor no adscrit. La voluntat de Rentero és acabar la legislatura per poder tirar endavant els projectes que l’equip de govern no ha sigut capaç d’endegar en aquests més de dos anys d’estar al capdavant del consistori. 

El govern de Vallbona d’Anoia, presidit per l’alcaldessa Maribel Ferrer i Bosch, encara aquesta part final de la legislatura amb una evident minoria, quedant-se amb només tres regidors dels nou possibles: dos del PSC i un de CIU. Tot i això, la relació del govern amb la oposició és complicada i això dificulta molt poder tirar endavant els projectes.

Aquest any 2018 ja va començar amb la dimissió d’una altra regidora del PSC, Patricia Badia i en el mes de juliol, l’alcaldessa va cessar el regidor Francisco Corral (de Veïns amb Veu) per haver votat en contra d’una proposta del govern, que ell mateix ja havia avisat que votaria en contra altra vegada per discrepàncies internes.