23.8 C
Igualada
Dimecres, agost 17, 2022

El festival Vadefoodies recupera l’espai del Museu i dedicarà el cap de setmana a les últimes tendències gastronòmiques

La cuina coreana és encara desconeguda al nostre entorn però desperta un interès creixent entre els aficionats a la gastronomia per la gran varietat de verdures, arrossos, sopes, carns i peixos que mescla. Recollint aquesta tendència, la cinquena edició del Festival de Tendències Gastronòmiques Vadefoodies que se celebrarà aquest cap de setmana a Igualada, que organitzarà diverses activitats per conèixer més a fons la proposta culinària de Corea a través de tallers, xerrades i showcookings i donarà a conèixer alguns dels plats estrella com el Bulgogi, el Bibimbap o el Kimchi, que ja formen part de la gastronomia internacional.

Cinquè aniversari
Després d’haver dedicat les edicions anteriors a les cuines de Perú, Mèxic i Japó, Vadefoodies fa aquest any un pas més i celebra el seu cinquè aniversari endinsant-se, no només en la gastronomia d’un territori sinó també en el coneixement de les seves tècniques més antigues.

Així doncs, el festival girarà també entorn de la fermentació, una tècnica que s’utilitza des de l’antiguitat per conservar els aliments, fer-los més gustosos, i extreure’n més nutrients. A part del conegut Kimchi (col xinesa fermentada i picant), la cuina coreana compta també amb altres fermentats com el Jeotgal (marisc fermentat i salat) i el doenjang (pasta de soja fermentada). Altres cuines del món també utilitzen fermentats; el Xucrut d’origen alemany o el Te Kombucha ja formen part de la dieta de moltes persones. Magda Carlas, doctora, dietista i crítica gastronòmica explicarà a Vadefoodies els beneficis d’aquests aliments fermentats.

El pati del Museu de la Pell, ple de gastronomia
La vessant més popular del Festival, l’Eat Street, tornarà a omplir de gastronomia i música el pati exterior del Museu de la Pell, un espai on els assistents poden tastar una varietat de propostes gastronòmiques vinculades al festival, així com fer un descans, prendre una copa, o assistir als concerts acompanyats de família i amics. Entre d’altres, es podran degustar les creacions del xef Albert Marimon de la Cava de Tàrrega i Fogons de Forès i de la propietària del restaurant Koryo de Barcelona, Ayhun Sun, a més de nombrosos restauradors igualadins.

D’entre les novetats de la cinquena edició del Vadefoodies destaca la xerrada del xef Sergi de Meià, que parlarà d’una tendència que ha estat sempre present a l’interior del país: l’esmorzar de forquilla i ganivet. Meià, gran coneixedor de la cuina tradicional catalana, ha intentat recuperar aquesta tradició i explicarà quines són les receptes que triomfen més.
Una altra de les activitats destacades és la xerrada del sommelier Josep Pelegrín, que explicarà el perquè de l’èxit dels concursos de tast de vins que se celebren al nostre país, i finalment, el públic es podrà endinsar al món dels gelats amb una xerrada i tast a càrrec de Jordi Guillem, xef del restaurant lo Mam Le Meridien Ra Beach Hotel 5*GL i subcampió del món en gelateria el 2016 i 2018.

El cònsol de Corea del Sud, avui divendres a Igualada
El festival Vadefoodies s’inaugurarà avui divendres 14 de juny a les 19h a l’Auditori del Museu de la Pell amb la presència del cònsol general de Corea Taewan Huh, l’alcalde d’Igualada Marc Castells, els membres de l’organització del festival i nombroses personalitats del món de la cuina.

Tot seguit, l’investigador gastronòmic Pere Castells oferirà la conferència inaugural del festival titulada “Marcant tendències”. Castells és el coordinador de Science and cooking Barcelona, durant sis anys ha col·laborat com a científicogastrònom al curs “Science and cooking” de Harvard, i ha estat coordinador de la Unitat UB-Bullipèdia de la Universitat de Barcelona.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Fortí del Pi, nou Bé Cultural d’Interès Local de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha aprovat la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local del Fortí del Pi. Es tracta d’una torre...

Cinc anys d’ignomínia

El 17 d’agost del 2017, Catalunya patia un dels crims d’Estat més greus de la seva història. Les Rambles de Barcelona i el port...

A propòsit dels Dies Internacionals i Mundials, aquest 19 d’agost se celebrarà novament el “Dia Mundial de la Fotografia”

Tot sovint hi ha molta gent que es pregunta per a què serveixen els Dies Internacionals i Mundials, i per què n’hi ha tants?...

La Fundació Mútua Igualadina dona suport a Caritas

La Fundació Mutua Igualadina va lliurar el passat mes de juliol un donatiu a Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra. Aquests diners serviran per donar suport a...

La ventada tomba un arbre a l’Avinguda Balmes d’Igualada

Enmig de la calorada d'aquests dies, també hi ha hagut ratxes de vent força considerables. I una d'aquestes ventades va provocar un fort ensurt...
Compartir