Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
31 de març de 2022

El Consorci Sanitari de l’Anoia impulsarà una plataforma digital de formació en salut mental

Un article de
Redacció
Science professor giving lecture to class at the university

El projecte ePsychology Academy, ideat de forma col·laborativa entre el Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) i la Universitat Ramon Llull, ha estat seleccionat pel Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI) com un dels projectes innovadors que ajudarà a desenvolupar durant un any.

Es tracta d’una plataforma digital que permet la formació de professionals de l’àmbit de la salut mental mitjançant l’anàlisi de casos clínics, el seguiment d’intervencions de pacients i famílies, i l’optimització de la prevenció i detecció precoç de problemàtiques. Els professionals del CAP d’Igualada Nord participaran en una prova pilot del projecte.

Formació i casos pràctics reals

La plataforma comptarà amb la presència virtual de docents i supervisors que podran exercir docència i suport directe a grups d’alumnes. Els continguts teòrics es complementaran amb atenció directa i indirecta a pacients i famílies. D’aquesta manera, s’analitzaran casos clínics, es dissenyaran intervencions preventives i psicoterapèutiques i es faran seguiments clínics.

La plataforma està dirigida a professionals de la salut, especialment d’Atenció Primària, i de professions dedicades al treball comunitari. Es realitzarà una primera prova pilot amb els professionals del CAP Igualada Nord (Consorci Sanitari de l’Anoia), que servirà per proposar l’ampliació a la resta d’Àrees Bàsiques de Salut de l’Anoia així com a d’altres professionals vinculats amb la salut mental (centres de salut mental de joves i d’adults, d’atenció a les drogodependències, hospitals de dia en salut mental, servei de rehabilitació comunitària, serveis socials, educatius, entre d’altres).

Segons el director del Servei de Salut Mental i Addiccions del CSA, Dr. Josep Checa, ” tenim un interès especial en desenvolupar un model comunitari en salut mental, basat en la col·laboració i el repartiment de responsabilitats. L’aliança amb els equips d’Atenció Primària és bàsica”. Malgrat que la formació telemàtica està molt estesa, actualment no existeix cap precedent pensat expressament per als professionals comunitaris en el seu propi lloc de treball. Aquesta eina també permet salvar les distàncies geogràfiques en el període postpandèmic i en l’àmbit rural.

El projecte ha estat seleccionada en el marc de la Crida Repte del CIMTI de l’any 2021, centrada en salut mental, amb l’objectiu d’atraure innovacions d’alt impacte i ajudar a implantar-les al sistema sanitari i social perquè se’n pugui beneficiar la ciutadania.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×