16 d'octubre de 2024

Dia Mundial del Pa: un aliment bàsic en constant evolució

Des del 2006, cada 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial del Pa, un esdeveniment que pretén promoure la cultura del pa arreu del món com a aliment bàsic. La data de celebració d’aquest dia coincideix amb el Dia Mundial de l’Alimentació, un fet que no és casualitat, sinó que preten conscienciar sobre la importància d’aquest aliment en la dieta humana més bàsica des que els humans van desenvolupar l’agricultura.

El Forn de Jorba Eixarcolant: una opció de proximitat i sostenible

El Forn de Jorba Eixarcolant, amb nova gestió de la mà del Guillem Gràcia, compta amb una carta de pans única, caracteritzada per l’ús d’elements ecològics i de proximitat. Cada pa és diferent, tant pel que fa a la farina emprada com al mètode d’elaboració. D’aquesta manera s’obtenen pans amb personalitat, que permeten expressar tot el potencial de la farina, recollir els fruits d’una bona fermentació i recollir tots els matissos que aporta el forn de llenya.

Al Forn de Jorba, situat a l’Avinguda Canaletes, 36 de Jorba, podreu trobar de dimarts a dissabte una carta fixa de pans cada dia. Els més destacats són:

Pa Massa Mare

Es tracta d’un pa de farines semiintegrals ecològiques de llarga fermentació i massa mare.

Pa de Pagès

Tot un clàssic per al públic realitzat amb farines ecològiques de qualitat superior.

Pa d’Espelta

Pa 100% integral d’espelta ecològica fermentat amb massa mare.

Pa Integral

Pa realitazat amb un 100% de farina integral, massa mare i de llarga fermentació (més de 20h).

Pa de Coca

Barra d’alta hidratació llevada amb preferment (menys de 0,5 g de llevat per Kg) i massa mare.

Comparteix l'article:

Et recomanem×