16.9 C
Igualada
Dimarts, 6 juny 2023

Curiositats de la Mona de Pasqua

Les mones de Pasqua són unes postres tradicionals de la rebosteria de Setmana Santa. Encara que pot trobar-se a tota Espanya en diferents varietats i amb altres noms, és a Múrcia i en les comunitats de parla catalana -Catalunya, Balears i Comunitat Valenciana- on tenen més tradició.

És costum que els padrins regalin als seus fillols la mona el Diumenge de Resurrecció després del dinar i que el dilluns es reuneixin els familiars per menjar-la tots junts, durant el Dilluns de Pasqua. En alguns llocs, és costum a més que els nens entonin una petita cançó si volen que se’ls regali la mona.

Tradicionalment, la mona va acompanyada per tants ous com anys té el nen que la rep i amb un màxim de dotze, ja que tradicionalment és l’edat en què els nens es confirmen i a partir d’aquí deixa de regalar-se. Antigament, les famílies que podien, feien servir ous de gallina i era un gran regal, perquè sovint eren moments d’escassetat econòmica. Des de fa molts anys, els ous que acompanyen les mones són de xocolata.

A Catalunya la massa més consumida és pa de pessic que s’emplena de crema, xocolata o melmelada. Es cobreix amb mantega de pastisseria i ametlles laminades als costats i s’adorna amb ous de xocolata, plomes o pollets. També són molt típiques les mones de gema i fruita confitada. No obstant això, és cada vegada més freqüent que íntegrament es facin de xocolata i es creen amb elles autèntiques obres de xocolata amb temàtiques sobre els personatges animats més populars del moment.

A la pastisseria i forn de pa Jaume i Vicenç trobaràs unes mones meravelloses que segur que encantaran al teu fillol o fillola. També trobaràs una gran varietat de figures de xocolata de diferents formes i sabors. Ja pots fer els teus encàrrecs a qualsevol de les seves botigues o trucant al 938030374.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI