Consulta els films que opten a premis de la Secció Oficial del Zoom

21 de novembre de 2017

A continuació teniu la llista dels films de la Secció Oficial del Zoom, que opten als principals premis:

El Nom (Espanya, 2017) de Joel Joan 

És una adaptació de l’obra de teatre francesa Le Prénom de Matthiew Delaporte i Alexandre de la Patillère. Vicenç és a punt de ser pare per primera vegada als quaranta anys. Quan el conviden a sopar a casa de la seva germana i el seu cunyat, es retroba amb el Claudi, un bon amic de la infància. Allà li fan tot un seguit de preguntes amb sentit de l’humor sobre la seva paternitat i el que això comporta. Però, quan de sobte li pregunten si ja ha escollit un nom per al nen, la seva resposta deixa a tots bocabadats.

Charité (República Txeca, 2016) de Sönke Wortmann

És una minisèrie d’època ambientada l’any 1888 que narra històries de pacients i treballadors del Berlin Charité. Aquest centre mèdic acull, entre d’altres, l’Ida Lenze, una jove mainadera amb apendicitis aguda, que se sotmet a una nova i perillosa operació i el príncep Friedrich, que ha de fer front a un possible càncer de laringe.

Vida Privada (Espanya, 2017) de Sílvia Munt 

És una minisèrie – adaptació de Vida Privada, la sòrdida i implacable novel·la de Josep Maria de Sagarra. Enmig dels profunds canvis socials i polítics ocorreguts a Barcelona entre el final de la Dictadura de Primo de Rivera i la Segona República, el primogènit d’una família aristòcrata arruïnada cau en una espiral de decadència, mentre el seu germà petit lluita per tornar a la cúspide a qualsevol preu i sense cap tipus d’escrúpol.

Els Fills del Sol (Espanya, 2016) de Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol 

És una tvmovie sobre el jove científic Ferran Calvet (Pablo Derqui) que, als anys 30, decideix viatjar a Galícia des d’Edimburg després del seu exili. A Santiago de Compostel·la, on ja havia exercit de catedràtic en els anys de la República, és apartat de la docència universitària pel govern franquista. Represaliat, comença a treballar a Laboratorios Zeltia, on podrà aplicar tots els seus coneixements tècnics.

Memo (Hongria, 2016) d’István Tasnádi

Ens transporta a la vida del doctor Péter Lónyai, un ambiciós psiquiatra, que està fent recerca sobre la hiperamnèsia. Vol ajudar al seu pare amnèsic i quan a la seva consulta es troba amb un pacient que també ho és, decideix donar-li l’alta i estudiar-lo sota la seva pròpia responsabilitat. Una relació inusual sorgirà entre els dos homes, que posarà en perill la carrera del doctor, el seu matrimoni, i al pacient mateix.

Wunschkinder (Alemanya, 2016) d’Emily Atef

Narra la història de la Marie i en Peter, que desitgen desesperadament tenir un fill. Després de molts intents fallits de ser pares de manera natural, finalment es decideixen per recórrer a l’adopció a Rússia. Empesos pel seu desig i després de molts mesos d’espera, es troben amb la seva futura filla Nina, sense ser conscients de la lluita amb la burocràcia rusa i el sistema judicial que els espera, ni com aquest procés afectarà la seva relació.

In arte Nino (Itàlia, 2016) de Luca Manfredi 

Descriu el període més dur i significatiu del seu pare, l’actor Nino Manfredi. Des que l’any 1943 deixa el sanatori al 1958 quan descobreix que la seva autèntica vocació és actuar i aconsegueix l’èxit, tot i la ferma oposició del seu pare (avi del director del film).

De la ley a la ley (Espanya, 2017) Sílvia Quer 

És un biopic sobre Torcuato Fernández-Miranda, polític i jurista conegut com ‘el guionista de la transició’. Fernández-Miranda va ser preceptor de Joan Carles I i un personatge essencial pel desmuntatge del règim franquista.

Les pel·lícules de la Secció Oficial del Zoom opten als premis en les següents categories: Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Interpretació i Millor Guió, otorgades pel Jurat Oficial; a més del premi a la Millor Pel·lícula del Jurat Jove.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari