Un article de
La Veu de l'Anoia
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
30 d'agost de 2024

Cinc fonts anoienques per visitar

Un article de
La Veu de l'Anoia

Per a molts s’han acabat les vacances d’estiu, però això no vol dir que no es pugui seguir descobrint i explorant nous llocs. A la comarca de l’Anoia tenim un munt de paratges maravellosos per descobrir. Aquí hi ha un recull de cinc fonts a visitar a la comarca:

Font de l’Ocata d’Hostalets de Pierola

Amb aquesta excursió de només 5,5km -contant anada i tornada- podràs conèixer un poble amb diferents cases modernistes, abans o després de fer la ruta, et recomanem fer una passejada pel nucli antic d’Hostalets de Pierola i gaudir de l’arquitectura modernista.

Font de Castellfollit de Riubregós

A Castellfollit coneixeràs més que una font, et proposem visitar el poble de Castellfollit de Riubregós abans de començar la ruta i visitar la torre d’En Batet, el castell de Sant Esteve i els carrers i les singulars cases del municipi.

El poble és medieval i nascut en terres de frontera a redós d’un castell. Antigament, hi havia dos camins que travessaven el terme; el camí reial i el camí de la sal. Per aquest darrer passaven els traginers de la sal, presents durant bona part de la història de la població.

Font de Can Macià a Òdena

La proposta és una ruta circular de 6,5 km amb sortida des del municipi d’Òdena. Es tracta d’un indret d’interès per la seva variada vegetació amb ombra ideal per a aturar-se i fer un berenar a la zona de pícnic que hi ha habilitada.

Si visites la Font de Can Macià i disposes de temps, hi ha nombrosos llocs d’interès per als voltants; barraques de pedra seca, camps de conreu, vinyes i olivers i el recinte pairal de Can Macià amb l’església de la Mare de Déu construïda l’any 1927.

Font Cuitora de la Llacuna

Un altre indret perfecte per anar a fer un berenar al mig de la natura i a prop de casa és a la Font Cuitora, a la zona de La Llacuna. És la font més propera al poble i l’aigua que hi brolla és molt apreciada per als llacunencs, ja que segons diuen té virtuts diürètiques. Font Cuitora està situada en un lloc ombrívol i envoltat d’àlbers, una espècia d’arbre molt poc comú a l’Anoia.

* Nota de redacció: L’aspecte de la font ha variat respecte la imatge. L’arbre de la imatge va caure.

Coves de Castellolí i Font del Ferro

La denominació d’aquesta cavitat, coves de la font del ferro o de can Llucià ve donat per la seva proximitat al mas homònim i a la font propera d’aigües ferruginoses. A la base del cingle on estan situades s’observen dos grans obertures i d’altres accessos menors, tots ells comunicats amb la galeria principal. La sala més gran té aproximadament uns 100 m2 i encara conserva algun testimoni actiu d’estalactites i estalagmites. Les coves, explorades per Amador Romaní, tenen una xarxa laberíntica de galeries amb un recorregut total d’uns 450 m. i 10 metres de profunditat. Als seus dos vestíbuls intercomunicats s’hi ha identificat restes de ceràmiques del període neolític antic evolucionat postcardial, datades entre el 4.200 i el 3.800 aC; correspondria, doncs, a un hàbitat en cova contemporani ja al tipus d’hàbitat a l’aire lliure en cabanes.

Comparteix l'article:

Comentaris

Més noticies

Humans de l’Anoia: Joan Boix i Vendrells

31 d'agost de 2024

Més enllà de l’univers del glamur i de ser el bastió del setè art, Canes és una vella ciutat desconeguda

31 d'agost de 2024

Els centres de serveis a les empreses de l’Anoia van ajudar a crear 65 llocs de treball el 2023

31 d'agost de 2024
Et recomanem×