Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
14 de maig de 2019

Caritas Anoia va atendre un 21% més de persones l’any 2018

Un article de
Redacció

El passat dijous dia 9 de maig, Càritas Arxiprestal Anoia Segarra va celebrar la seva assemblea anual a l’espai cívic centre. Es va presentar la memòria i els comptes de l’any 2018 i el pressupost del 2019, i l’acte va concloure amb la xerrada Motius per fomentar el treball comunitari a càrrec de Ramon Julià Traveria Professor de la Universitat de Lleida.

Una de les dades més destacades de l’any 2018 és que un fins a 381 persones van participar en alguns dels projectes de l’entitat, xifra que representa un augment del 21% respecte l’any anterior. D’aquestes persones, un 75% estava a l’atur, un 30% tenia una situació administrativa irregular i un 14% tot i tenir feina, aquesta era molt precària.

Un altre tema que preocupa a la ciutadania i que es reflecteix en les dades presentades per Càritas és l’habitatge. El 41% de persones que van rebre atenció de l’entitat denunciava no viure en una vivenda digna i cada cop hi ha més famílies vivint en pisos ocupats.

Pel que fa a les dades econòmiques, la despesa l’any 2018 va ser de 289.627. Pel que fa als ingressos, un 75% d’aquests provenen de fons privades, socis, donacions o aportacions de persones, empreses o altres entitats privades i un 25% de fonts públiques, de convenis o subvencions de l’Ajuntament, Generalitat i Estat. El pressupost augmentarà un 21% i serà de 310.000 euros.

En la conferència sobre treball comunitari, Ramon Julià Traveria va dir que més que pensar com es fa, el més important es saber “per què es fa?”. Va constatar que ens trobem amb aquesta necessitat perquè s’ha anat donant un gran aïllament social, fent-nos creure que sols podem resoldre-ho tot. Per Julià, en contra d’aquesta idea s’ha de prendre consciència que tots som éssers dependents, que totes les persones i cultures som iguals. Davant la vivència de desert a la que fa referència Josep M Esquirol, com experiència de solitud, erosió, finitud, desgast i desemparament, el gest humà per excel·lència hauria de ser la protecció, protegir, tenir cura.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×