Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
11 de juny de 2021

Aquest dissabte, 11è Mercat de les Espècies d’Argençola

Un article de
Redacció

Com cada any, i ja en fa 11, el segon dissabte del mes de juny s’organitza el mercat de les espècies a Argençola. Aquest dissabte 12 de juny la planta escollida serà el fonoll.

Les activitats començaran a dos quarts de 9 del matí i s’allargaran fins a les 6 de la tarda. Horari similar que seguiran les parades del Mercat. S’inclourà una taula d’intercanvi de llavors individual com una parada més però haurà de ser un intercanvi molt personal. Us demanem a tothom que per facilitar l’organització feu una inscripció prèvia rigorosa a la sortida, les xerrades, la Jornada Tècnica, el dinar i el taller, ja siguin gratuïts o de pagament.

A dos quarts de nou començarà la Sortida de reconeixement de flora i etnobotànica per la Serra de Cantagalls (Argençola), a càrrec de Els Corremarges, Mercè Cartanyà i Astrid van Ginkel (Fitomon). Seguirà una activitat anomenada “Entra al fenollar” que comptarà amb diferents xerrades i elaboracions, de la mà del Col·lectiu Eixarcolant, Els Corremarges, Les Champaneles i Fitomon. S’explicarà botànica, cultiu i recol·lecció, propietats medicinals, etnobotàniques i aromateràpia amb fonoll, com fer preparats alimentaris i medicinals: tempura de fulles de fonoll, oli macerat, infusió, tintura, caramels de fonoll i altres dolços llaminers, amanida amb fonoll i salsa grega de fonoll, coca de pastanaga i ceba amb beixamel de fonoll i quiche de fonoll, o Begudes amb fonoll.

Al mateix moment en línia es podrà assistir a la Jornada Tècnica amb dues xerrades. A les 11 la Marisa Benavente i Pilar Herrera de Les Champaneles, ens parlaran de Nutrients, cuina i remeis populars amb les plantes silvestres, a càrrec de. I de les 12:35 seguirà l’Astrid van Ginkel de Fitomon amb El Fonoll, propietats medicinals, etnobotàniques, alimentàries i aromateràpia.

Com sempre el dinar és un dels elements que complementa la resta d’activitats. Ens cuinaran la Blanca Vela, el Col·lectiu Eixarcolant i l’Amanda Bataller, amb una crema de fonoll; coca de pastanaga i ceba amb beixamel de fonoll, i quiche de fonoll, i finalment de postres arròs amb llet amb fonoll.

L’activitat de la tarda que començarà a les 4 ens portarà a l’Alquímia de les espècies. Es farà un Taller d’elaboracions alimentàries amb bulb, fulles, flors i llavors de fonoll que després podrem tastar. Els que heu vingut ja sabeu que tot és deliciós. La Blanca Vela @menjaracalablanca ens ensenyarà a fer romesco amb les fulles tendres, crema de fonoll, crakers salats, galetes, pastissos, i l’Amanda Bataller @amandabataller farà l’arròs amb llet amb fonoll, pesto de fonoll, fonoll rostit i tempura de fulles.

Com sempre les parades de petits productors i obradors artesanals ompliran la plaça a mig gas i guardant les distàncies.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×