29.4 C
Igualada
Dimecres, juny 29, 2022

Comencen els primers treballs de construcció de naus industrials al polígon montbuienc “Plans de la Tossa”

Una de les notícies més esperades durant anys pels veïns i veïnes de Montbui comença a ser una realitat. Des de fa unes setmanes, a diferents parcel·les del polígon “Plans de La Tossa”, s’estan realitzant treballs amb maquinària per dur a terme els treballs d’adequació i consolidació dels terrenys previs a la construcció de les primeres naus industrials que acolliran activitats productives durant els propers mesos.

Des de l’any 2011, data d’inauguració del polígon i d’estrena de la deixalleria municipal –únic equipament existent fins ara- el polígon es trobava literalment buit i sense activitat industrial. Això canviarà radicalment en els propers mesos, fruit de la inversió de diferents empreses i de la persistència i treball del govern municipal montbuienc per fer possible la creació de riquesa i ocupació en aquest polígon.

Segons ha transcendit a dia d’avui, les empreses Texpaper, Agile Capital, COPASA Construcciones Papeleras SL i Novicuir s’ubicaran en el polígon de Montbui, on traslladaran les seves activitats industrials. També hi ha altres empreses que traslladaran la seva producció al polígon montbuienc, el nom de les quals es donarà a conèixer pròximament.
Les noves empreses que s’ubicaran al polígon multiplicaran exponencialment la presència industrial a Santa Margarida de Montbui, un municipi que tradicionalment ha aportat molta mà d’obra a indústries d’altres municipis de la Conca d’Òdena. La implantació afavorirà notablement la dinamització econòmica i la creació de llocs de treball en el municipi.
Si es compleixen les previsions actuals, les noves empreses que s’ubicaran al polígon Plans de la Tossa poden generar un centenar de nous llocs de feina en el sector industrial. Cal remarcar que actualment només el 16% de la població assalariada del municipi treballa en aquest sector.

Més enllà de la creació d’ocupació, altres beneficis directes per als ciutadans de Santa Margarida de Montbui seran visibles ràpidament: el polígon deixarà d’estar buit i suposarà un reequilibri territorial, i hi haurà una major inversió en infraestructures (per exemple, enllumenat públic i seguretat). Així mateix, l’activitat del polígon també afavorirà la promoció econòmica global del municipi, ja que hi haurà un major trànsit diari de persones amb necessitat d’accedir a serveis locals i també per a negocis que poden ser de nova creació.

Un altre aspecte a tenir en compte a l’hora de parlar de beneficis directes per a la ciutadania és que la generació d’activitat del polígon està directament relacionada amb la recaptació econòmica municipal. Un major nombre d’empreses impliquen un creixement del pressupost municipal, que revertirà directament en la inversió en serveis municipals.
Cal remarcar que el polígon Plans de la Tossa està situat als dos costats de la carretera C-37, que uneix Igualada amb Valls, a mig camí entre el Nucli Antic i el Nucli Urbà del municipi. A més, té comunicació directa amb l’A-2 i la C-15. S’hi pot accedir en vehicle privat per carretera, caminant, o en bicicleta per un camí de vianants i bicicletes. Quan l’activitat econòmica del polígon sigui més elevada, es preveu crear una nova parada d’autobús per donar servei a aquest nou espai per garantir l’accés amb transport públic dels treballadors i treballadores de les empreses del polígon.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Llegendes, cançons populars, dansa i tradicions d’arreu dels Països Catalans arriben a Tous

Sant Martí de Tous es convertirà un any més en l’epicentre de les llegendes. La 13a edició del festival de Llegendes de Catalunya començarà...

Piera instal·la un nou cat hotel, decorat pels alumnes de l’Escola Creixà

L'aposta de l'Ajuntament de Piera pels cat hotels segueix endavant. Ara, la campanya ha passat per l'Escola Creixà de Can Canals Els cat hotels són...

El Museu Molí Paperer estrena un espai dedicat a l’aqüífer Carme-Capellades

Aquest dimarts al matí s’ha estrenat un nou espai audiovisual dedicat a l’aqüifer Carme-Capellades, que es podrà visitar al Museu Molí Paperer de Capellades....

Comencen les obres de la cuina del Gabriel Castellà, que estaran a punt al setembre

Les obres de la cuina de l’Escola Gabriel Castellà ja han començat i la instal·lació serà una realitat al mes de setembre. Aquest és...

El Parc Central celebra els 5 anys amb les obres d’ampliació a punt de començar

Aquest dissabte 25 de juny, Igualada ha celebrat el 5è aniversari del Parc Central amb una jornada plena d’activitats. Durant tota la tarda i...
Compartir