La B-224 es desdoblarà entre Masquefa i Martorell
L

26 de gener de 2018

L’Ajuntament de Martorell va acollir dijous 25 de gener la presentació pública del projecte de desdoblament de la carretera B-224. L’acte va comptar amb la presència del secretari
d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font; l’alcalde de
Masquefa, Xavier Boquete; i els batlles dels municipis de Martorell, Sant Esteve Sesrovires i
Piera. El projecte, amb una inversió estimada propera als 45 milions d’euros, té com a objectius incrementar la capacitat de la carretera i millorar la mobilitat en aquest àmbit; i es preveu que es liciti i s’iniciï durant el 2019.

En el cas de Masquefa, el projecte té dues implicacions principals: primer, el desdoblament de la carretera B-224 des del nucli de La Beguda Alta fins a Martorell; i segon, la millora del tram que connecta Masquefa amb Capellades.

Millora del tram que connecta Masquefa amb Capellades

El pla també contempla la millora i arranjament de les variants de Piera i Vallbona d’Anoia.

Desdoblament de la carretera B-224 des del nucli de La Beguda Alta fins a Martorell

El projecte permetrà que Martorell disposi d’una nova entrada i sortida al nucli urbà des de
l’avinguda Puig del Ravell, que formarà part de la B-224 i que tindrà enllaç amb l’AP-7 i l’A.2. El tram afectat abasta dos quilòmetres de longitud, entre la rotonda del polígon Anoia, a Sant Esteve Sesrovires, i el carrer del Puig del Ravell, a Martorell. En un primer tram de 500 metres, el desdoblament previst es recolza en la calçada actual de la B-224 i, a continuació, el traçat se’n separa en sentit nord. D’aquesta manera, es crea una nova connexió a Martorell, alhora que la B-224 actual passa a tenir una funcionalitat més local, tot evitant el trànsit de pas que actualment travessa la urbanització del Pou del Merli i facilitant la relació d’aquest sector amb el nucli urbà.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, valora positivament la definició del projecte i assegura que “la connexió entre Masquefa i Martorell és una de les més transitades i utilitzades pels nostres veïns. Per tot plegat, era imprescindible endegar aquesta obra que ens permetrà eradicar sense més demora l’inadmissible risc al volant que suposa avui en dia circular per la B-224”.
En aquesta línia, Boquete defensa que el desdoblament de la B-224 també suposarà “donar un salt qualitatiu quant a cohesió territorial i ens permetrà atraure noves empreses i generar nous llocs de feina qualitatius, quantitatius i de proximitat tant al municipi com a la comarca de l’Anoia”.

Per a facilitar les connexions amb la vialitat de l’entorn, el projecte també preveu una rotonda elevada sobre el vial que connecta l’A-2 i l’AP-7 de grans dimensions –120 metres de diàmetre exterior– i una de 56 metres de diàmetre per a connectar amb els carrers del Puig del Ravell i dels Barons de Castellvell, així com diversos ramals d’enllaç. Pel que fa a les estructures, cal remarcar la construcció d’un pas inferior de 30 metres de llum i 22,5 d’ample a l’altura de la BV-2433 (carretera de Gelida), per tal de donar permeabilitat al territori; també es preveuen dos passos superiors de 24,2 metres de llum per la rotonda a diferent nivell sobre el vial entre l’AP-7 i l’A-2.

En aquest sentit, Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, posa en valor el treball conjunt i
consensuat dut a terme al llarg dels darrers mesos amb el teixit empresarial anoienc –amb
la Unió Empresarial de l’Anoia al capdavant- i els consistoris implicats per posar l’enllaç de la B-40 amb l’A-2 a l’agenda política i mediàtica del país.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?