15 de gener de 2018

El CF Igualada segueix en bon moment amb una victòria a Lleida (1-2)

Un gol de Martí, al minut 90, fa sumar la quarta victòria consecutiva als igualadins, que acaben la primera volta amb una gran ratxa de resultats i sensacions: 15 punts dels últims 18 possibles.

Partit jugat a Lleida, que es preveia molt complicat, atès les dimesions del terreny de joc i de la gran qualitat dels jugadors rivals.
El CF Igualada no va renunciar a la seva filosofia de joc: sortida amb la pilota, cerca de triangulacions efectives, i aprofitar la qualitat i velocitat dels davanters.
No obstant, el també bon joc dels Lleidatans va fer, que en diferents fases del partit, el homes de Mestre no poguessin desenvolupar el seu millor joc. El futbol és constància i sacrificis, i així els blaus van haver de saber patir en diverses fases del partit per a poder sumar els tres punts.
La primera part va ser molt incòmode pels anoiencs, ja que la gran intensitat dels lleidatans feia que no poguessin controlar el partit a partir de la pilota, sinó que havien de replegar línies i saber aprofitar les oportunitats en contracops.

Els blaus van saber desactivar la velocitat dels de la Terra Ferma i es va donar una fase de joc, de vint minuts, en què els anoiencs van tenir diverses ocasions; una de les quals la va aprofitar Edgar Doblas, al minut 30, que va inaugurar el marcador (0-1). Tercer partit consecutiu que anota el davanter blau. Amb aquest context, els blaus van fer un pal, gran xut d’Eric, i van desaprofitar un 1 contra 1. Fran i Martí també van crear diferents ocasions.

Tot i això, el filial lleidatà va estirar les seves línies i va tornar a portar l’iniciativa del partit. En aquests darrers compassos de la primera part, l’Igualada va saber sofrir amb les línies endarrerides i, amb una bona actuació de grup i la seguretat de Javi Martínez, es va impedir l’empat.

A la represa, els tècnics blaus van optar per un canvi de sistema per poder reforçar el control del joc. Les modificaciosn van tenir el seu efecte, i les arribades locals eren inexistents; amb una gran segona part blava, gràcies a un bloc sòlid. El partit estava controlat, però a falta de vint minuts per a la finalització, el Lleida va arriscar i va anar a l’atac, sabent que podia tenir més problemes en defensa. No obstant, els hi va sortir bé la jugada i, al minut 75, van aprofitar l’única ocasió que van tenir, en una badada defensiva, per a empatar el matx.

Als darrers minuts, els blaus van aixecar-se de l’empat i van disposar de dues ocasions, una de les quals va ser materialitzada per Martí, per a poder guanyar el partit.

Un gran partit de tot el grup, on es destacaria l’actuació de Bernat i el bon debut del porter blau. Un cop finalitzat l’encontre, Mestre deia : “El més important no és resultat, sinó el marge de millora que té l’equip”. Amb aquests tres punts, l’equip es situa a la cinquena posició, amb 30 punts, a tan sols cinc punts del líder. La propera jornada, els blaus es desplacen a Alpicat per a iniciar la segona volta.

Alineació: Javi; Bernat, Thomas, Cano, Eloi; Moragas, Solà, Èric, Martí; Fran (Güell 63′) i Doblas (Abde 83′).