11 de juliol de 2024

Vallbona equipa l’Ajuntament amb llums LED

L’Ajuntament de Vallbona ha acabat el “Projecte tècnic de millora, eficiència i sostenibilitat energètica dels edificis municipals” substituint la lluminària actual de l’edifici de l’ajuntament de tecnologia fluorescent per una de baix consum de tecnologia LED, per millorar-ne la qualitat lumínica i reduir-ne aproximadament el 55% del consum energètic anual d’il·luminació. La substitució de la lluminària ha tingut un cost total de 14.985,32 euros, un terç del qual correspon al Casal d’Avis i s’ha finançat amb una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

L’execució del projecte va començar el 2022 amb l’objectiu de desenvolupar les energies renovables al municipi amb la utilització d’equips elèctrics de baix consum i la substitució dels tancaments poc eficients en els edificis municipals. Fins ara ja s’havien instal·lat plaques fotovoltaiques d’autoconsum als edificis de l’Ajuntament i a les escoles publiques del municipi. També s’han substituït els tancaments practicables de les oficines, que eren d’alumini i sense trencament de pont tèrmic, per uns de nous de PVC, per disminuir les pèrdues d’energia per transmissió de calor i a la vegada millorar l’aïllament acústic.

Per al “Projecte tècnic de millora, eficiència i sostenibilitat energètica dels edificis municipals” i la millora de l’espai del passeig del Mirador, l’Ajuntament ha destinat 250.000 euros dels 363.687,55 del total de la subvenció del PUOSC.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: