Vallbona d’Anoia estrena la senyalització de l’itinerari turístic “Vallbona, parada i fonda”

12 de febrer de 2020

Vallbona d’Anoia ha finalitzat aquesta setmana la instal·lació de la senyalització per a la ruta turística d’interès cultural i històric “Vallbona, parada i fonda”. Al llarg del seu recorregut es presenten casals familiars, espais públics i patrimoni local per explicar l’origen i creixement del municipi situat sobre el mateix traçat de l’antic camí ral.

En els diferents punts es pot trobar informació relacionada amb l’antiga església de Sant Bartomeu del segle XII ja desapareguda, una placa que presenta l’església de Sant Bartomeu actual i una tercera que explica les tradicionals Festes del Roser celebrades al municipi.

La ruta indica també l’edifici del segle XIV de Cal Pere de la Costa i el casal d’estil gòtic de Cal Pons. Al llarg de l’itinerari es recullen tres testimonis arquitectònics del segle XVI: Cal Vallès, Cal Sabaté i la casa de la família de vidriers de Cal Flo. També menestrals del vidre ho van ser els Tarafa, l’activitat dels quals es ressenya amb un faristol a Cal Pitxaró.

“Vallbona, parada i fonda” recull l’exemple noucentista de l’Estació de ferrocarril i altres de modernistes, com ho són la casa d’estiueig Villa Maria Massagué Cal Bayona, la Torre Sant Joan Ca la Viuda i la casa Cal Simon Fonda Simon.

Finalment, a més de subratllar altres edificis d’interès, com la casa Creus i Can Carrión, el casal de la família Moragrega de Cal Miquelet Ca l’Americano o el casal semi-senyorial de Cal Mora Cal Raspall, s’ha instal·lat un faristol a l’antic safareig, un faristol gran amb una imatge panoràmica al mirador i un altre d’introductori davant de l’edifici de l’Ajuntament de Vallbona.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari