Vallbona d’Anoia aprova els pressupostos municipals del 2019

19

El ple de l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia ha aprovat els pressupostos municipals per al 2019, amb els vots a favor dels grups que formen el govern -CUP Vallbona, Veïns amb Veu i el regidor no adscrit Jordi Rabell- i del grup del PSC, i l’abstenció dels grups de Junts per Vallbona i d’ERC.

Entre les partides més importants hi ha l’augment del sou dels treballadors municipals en un 1’5 per cent. En el capítol d’inversions s’ha donat llum verda alguns dels projectes que ja formaven part de l’anterior mandat i que d’aquesta manera es dona continuïtat com els projectes aprovats a través del procés de pressupostos participatius: la instal·lació d’aire condicionat a la sala del gimnàs i la compra de material per l’Associació de Defensa Forestal (ADF). També es dona continuïtat al projecte de senyalització turística, apostant pel turisme de qualitat, cultural i de respecte a l’entorn.

Amb els nous comptes, l’Ajuntament seguirà treballant per millorar alguns quadres elèctrics del poble que es troben malmesos. Es començarà pels de Vallbonica i el del carrer doctor Puigmartí. L’Ajuntament també comprarà a l’ADF una altra cisterna de 500 litres, amb bomba i mànegues, considerant que l’entitat ha de comptar amb els millors mecanismes per poder fer front a possibles adversitats.

També es destinarà una partida a millorar la zona escolar, canviant el sistema de megafonia de l’escola, que actualment està en un estat molt precari. A la llar d’infants es canviaran finestres, per tal de millorar-ne el tancament i evitar pèrdues d’energia, sobretot a l’hivern. També es canviarà una part del terra del lavabo, que era molt lliscant i havia provocat algunes caigudes entre els infants.

D’altra banda, s’han hagut de modificar partides pressupostàries que, a meitat d’any, ja estaven esgotades. Per exemple la de les despeses jurídiques i les de la recollida d’escombraries. També s’han hagut d’augmentar les partides de manteniment, ja que alguna ja estava esgotada a mes de juny.