25.2 C
Igualada
Dijous, 21 setembre 2023

Un article de

Vallbona celebra aquest diumenge el bateig dels gegants nous
V

Vallbona d’Anoia celebrarà diumenge 17 de setembre el bateig dels seus dos nous gegants, Soldó i Carol, un bandoler i una pagesa, fruit d’un procés participatiu amb els vallbonencs i vallbonenques que van decidir el disseny dels nous gegants del municipi i els seus noms.

Vallbona d’Anoia ja tenia dos gegants en Bartomeu i la Roser, però pesen molt i són difícils de portar, així es va demanar a través d’una consulta popular com havien de ser els nous que es construïssin.

Els actes de bateig dels nous gegants començaran a les 11h, se sortirà des del parc de la bals, on hi haurà la plantada des de les 9 del matí amb les colles convidades; Gegants de Masquefa, Gegants de Piera, Gegants i Capgrossos de la Pobla de Claramunt i Gegants d’Espoia.

Seguidament, tindrà lloc una petita cercavila pel nucli antic fins a arribar a la plaça de l’església on es farà el bateig dels nous gegants junt amb els parlaments i a continuació es podrà gaudir del ball solemne dels gegants vells Bartomeu i Roser.

Tot seguit es continuarà amb la cercavila pels carrers del poble fins a acabar al mateix parc de la bals.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🧩 Més de cinquanta infants participen de la primera fira d’entitats juvenils d’#Igualada 👉https://ow.ly/MZgB50PNiEq

La fira que va durar 4h, la va prosseguir el “Descobrim Fest”, un projecte de la jove anoienca Maria Nieto

🟢 Divendres torna @firanoia - @firaigualada amb participació rècord, camí de convertir-se en un Festival Multisectorial 👉https://ow.ly/uuQx50PNirg

Amb l’eslògan “Fira’t”, els organitzadors fan una crida al públic de l’#Anoia i comarques veïnes a participar

2