Un article de
Sara Castells
Mestra artesana. Joiera.
28 de maig de 2023

Vacances, estiu i joies

Els colors, la mida de les joies i la quantitat a lluir estan molt relacionats amb la nostra manera de ser i el dia a dia que vivim. Com ho és la roba que vestim, el pentinat, el calçat,…

L’estiu és un bon moment per deixar-nos dur, ser més agosarats i canviar la nostra imatge en general. Ens fa sentir més relaxats i distesos. És calor, colors, llum, s’allarga el dia. Sortim, ens relacionem més, anem de vacances i viatgem.

Quines joies posarem a la nostra maleta?
Cal tenir en compte la nostra destinació: platja, muntanya, ciutats… Si el nostre viatge és cultural, d’aventura. L’allotjament: hotels, càmpings, autocaravana, creuers. Sortida familiar, si anem sols, en grup organitzat. La seguretat en el nostre destí també és un factor important a tenir en compte.
En la preparació prèvia d’aquesta maleta és aconsellable el manteniment de les nostres

joies. Comprovar les tanques de collars, cadenes i braçalets. Les arracades que ajustin i no ens les sentim fluixes doncs ens posem barrets i mocadors al coll, casquets de piscina i és fàcil que si no estan prou ajustades les perdem. Pel que fa als anells, la mida és important. Els dits, amb la calor, es dilaten, ens posem més cremes, entrem i sortim de l’aigua en platges i piscines.

ARRACADES AIGUAMARINA

El consell d’un professional ens pot ajudar en aquest repàs i manteniment.
Després, a la tornada, és bo fer una ullada a les nostres joies i, en cas, de dubtes el criteri d’un professional us pot ajudar.

ARRACADES UNAKITA

En la maleta de tornada sovint ens pot fer il·lusió afegir-hi una joia que ens ha robat el cor durant el nostre recorregut. Una opció interessant és informar-nos de quin tipus de joieria és la pròpia del lloc que visitem, de la mateixa manera que ens informem dels seus museus, indrets curiosos i imprescindibles de conèixer, la gastronomia… Saber les gemmes naturals que s’hi troben i, en el cas de l’or, quins quirats fan servir també ens pot resultar pràctic i útil a l’hora d’escollir la joia del nostre viatge.

ANELL AIGUAMARINA

Viatjar, sortir a la muntanya o al mar… en la nostra escapada inesperadament podem trobar un còdol, una petxina que ens ha cridat l’atenció. Són records que sempre evocaran moments compartits amb la família, amics o desconeguts, paisatges gaudits i poden formar part del vostre joier personal. Només cal buscar-ne la manera.

Si veniu a Sara Castells joiera, us podré ajudar.

ANELL OPAL ETIOPIA

Comparteix l'article:

Comenta aquest article:

L'Enquesta

Creus que el violador d'Igualada acabarà complint els 35 anys de condemna?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta