Una acció coordinada d’un grup d’independentistes malmet diversos caixers de Catalunya, entre els quals un de Vallbona d’Anoia

7206

Un total de 47 caixers d’entitats bancàries de Catalunya, entre els quals un de Vallbona d’Anoia, han estat malmesos amb diverses substàncies la passada nit. Segons explica el digital Tot Barcelona, en l’atac a cada caixer han intervingut un mínim de dues persones, cosa que eleva a un centenar els implicats. Segons el mateix digital, es tracta d’una acció coordinada d’un grup d’independentistes que vol ser l'”espurna” que activi altres col·lectius.

Segons Tot Barcelona, els responsables de l’acció s’allunyen de “sigles” i d’organització formal i se situen com a “grup anònim” que vol reactivar el moviment independentista. És per això que van començar a fer accions nocturnes amb la crema de contenidors durant la nit de Sant Jordi. Uns dies després, l’1 de maig, van reivindicar que havien fet el mateix per defensar la “lluita treballadora”, tal com va explicar en el mateix diari. El grup avisa que segueixen “actius”.