1 de juliol de 2024

Un militant anoienc d’ERC seria l’impulsor de la penjada de cartells en contra els Maragall, segons el diari ARA

El diari ARA investiga la vinculació del partit republicà amb els cartells i els intents d'alguns dirigents per tapar el cas

D’acord amb el diari Ara, els cartells col·locats per tres igualadins a Barcelona sota el lema “Fora l’Alzheimer de Barcelona” el 8 de març de 2023, tindria relació directa amb les files d’Esquerra Republicana de Catalunya.

En plena precampanya de les eleccions municipals, tres joves d’Igualada van col·locar diversos cartells amb el lema “Fora l’Alzheimer de Barcelona” i amb les imatges del llavors candidat a l’alcaldia d’ERC, Ernest Maragall, i el seu germà, l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, que pateix aquesta malaltia degenerativa. L’Ara explica com el 5 de maig, els Mossos d’Esquadra, a instàncies d’una denúncia d’Ernest Maragall, van identificar els tres joves i els van començar a investigar com a presumptes autors d’un delicte d’odi. El cas es va acabar arxivant, però constatant que podia tenir una autoria política. El diari ARA ha confirmat el vincle entre la col·locació d’aquests cartells i Esquerra Republicana. I també que l’impulsor de l’acció i un dels executors van acabar cobrant a través de factures d’una empresa afí al partit.

El diari ARA explica que el militant de l’Anoia que va tenir contacte amb els nois que van penjar els cartells, va cobrar almenys dues factures que arriben als 3.000 euros. I, a més, un dels nois que van posar els cartells va emetre almenys tres factures a la mateixa empresa.

Per la seva banda, els republicans anoiencs han emès un comunicat per xarxes aclarint que “no estaven al corrent d’aquests fets, si són com es relaten” i alhora condemnen “qualsevol acció contrària als valors democràtics i ètics que defensen”.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: