Tret de sortida al nou cicle de la Programació d’Arts Escèniques de la Pobla de Claramunt
T

15 de febrer de 2024

Amb la voluntat de promoure al municipi el lleure cultural de qualitat, la Pobla de Claramunt compta amb la seva Programació d’Arts Escèniques que proposa de manera estable i amb una periodicitat mensual teatre, dansa o performance, entre altres propostes. Aquest pròxim diumenge 18 de febrer comença un nou cicle que, en aquesta ocasió, compta amb una especial presència teatral. En concret, la primera de les obres programades serà Mort a les cunetes de David Pintó i Joan Valentí, un muntatge que recrea l’assassinat al Bruc de vuit soldats republicans a mans d’un escamot de guàrdies civils.

Pla mitjà de Martí Marçal i Joan Valentí en una representació de l’obra ‘Mort a les cunetes’

El 17 de març serà el torn per a la música i la poesia amb l’espectacle Poetes – Els clàssics, un recorregut per la poesia i la prosa destacada de la història de les lletres catalanes en la veu de Joan Massotkleiner acompanyat per l’arpa de l’Anna Godoy. Ja el 28 d’abril la companyia Binomi portarà a escena Adeu, Jane!, una reflexió sobre la pressió estètica a partir de l’experiència de la Mariona, una dona a la qual se li ha extirpat un pit.

 Finalment, la programació prevista es tancarà el 30 de maig amb l’obra Som amb els altres, a càrrec d’On Ser Teatre. Aquest muntatge neix del treball fet pels estudiants de l’Institut Vallbona d’Anoia. Cada alumne participant ofereix una exploració introspectiva basada en els seus pensaments i emocions.

 Totes les representacions previstes tindran lloc a l’Ateneu Gumersind Bisbal a les 18.30 h, excepte Som amb els altres que es representarà a partir de les 19 h. El preu de l’entrada és de 5 € excepte per als infants i joves de 0 a 18 anys i els majors de 65 anys que poden entrar de manera gratuïta.

Mort a les cunetes

La mitjanit del 9 de febrer de 1939, van ser assassinats al Bruc, vuit soldats republicans per un escamot de guàrdies civils, un d’ells ho va poder explicar. El muntatge narra la història de la fossa de Can Maçana; un emotiu espectacle basat en la història real de vuit persones que van morir per les seves idees. Un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista. Amb Joan Valentí i Martí Marsal.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta