21.5 C
Igualada
Divendres, setembre 30, 2022

Sempre tenim raó, però…

Dimecres, el Comitè de Drets Humans de l’ONU donava la raó a Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva en la seva demanda en contra de la decisió de l’estat espanyol de privar-los dels seus drets com a diputats del Parlament de Catalunya, quan encara no havien estat jutjats -i per tant no condemnats- pel cas del Procés.

Segons el dictamen de l’Organització de les Nacions Unides, l’estat espanyol es va extralimitar a l’aplicar-los una sentència basada en una acusació que finalment no es va produir. L’acusació de rebel·lió (que requereix violència) va ser desestimada pel Tribunal Supremo que era justament sobre la qual es basava la suspensió dels seus drets com a diputats elegits pels ciutadans.

Una vegada més es demostra que Catalunya té raó i estaria molt content, si no fos…. perquè tenim els partits que tenim. Els unionistes perquè prefereixen convertir l’estat espanyol en una monarquia absolutista i els partits independentistes perquè prefereixen una Catalunya autonòmica en lloc d’un estat sobirà. Mai havíem tingut 74 diputats independentistes al Parlament de Catalunya i mai havíem patit un nivell d’autogovern tan baix.

Estic molt tip de tenir raó i que no serveixi per res. Fa pocs mesos coneixíem el cas de l’espionatge amb Pegasus que en qualsevol país minímament seriós, hauria provocat la caiguda del govern infractor, però aquí el PSOE tapa les vergonyes al PP i la majoria de diputats catalans aproven els pressupostos general de l’Estat… i de propina retornen les competències en extinció d’incendis.

Tots hem pogut escoltar les converses de Villarejo amb els diferents ministres espanyols conspirant en contra de Catalunya, i a cap diputat teòricament independentista sembla que li hagi importat el tema, ni poc ni molt.

El que està passant amb la premsa, tant l’estatal com la nacional, és un escàndol de proporcions gegantines. La tergiversació d’alguns assumptes i l’apagada informativa d’altres és un tema que em produeix una enorme vergonya aliena. Ens tenen tan manipulats que el dia que el Gobierno de España anul·li els indults parcials dels nou presos del procés, hi haurà independentistes que ho aplaudiran públicament.

El sistema de partits ha corromput totes les estructures de l’Estat. A Espanya això provoca pobresa econòmica i social. A Catalunya, a més de la pobresa general, ens provoca divisió i ens allunya de l’objectiu legítim, que és la llibertat nacional.

Recordo que els dies 1 i 3 d’octubre del 2017 el poble català va guanyar l’Estat espanyol…. ho vàrem poder fer perquè vàrem deixar els partits -i les ideologies- al marge.
Amb els partits mai farem realitat ni el dictamen de l’ONU, ni cap altra decisió europea.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La 10a Mostra d’entitats enceta l’Octubre Solidari a Igualada

La programació de l’Octubre Solidari 2022 comprèn un recull d’activitats concentrades en un mes i mig i promogudes per les diferents entitats que integren...

L’aeròdrom acull demà dissabte una nova Jornada d’Aviació Adaptada

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena es prepara per acollir demà dissabte 1 d’octubre a decenes de persones amb algun tipus de discapacitat, als seus acompanyants i al...

Fer-se el mort

A vegades, el naufragi obliga l’home a nedar mar endins; d’altres vegades ho fa voluntàriament. S’allunya de la costa amb ritme constant, les veus...

El cantautor Josep Tero i l’hel·lenista Eusebi Ayensa oferiran un acte poèticomusical

Òmnium Anoia ha organitzat per al proper divendres 30 de setembre la presentació literària de l’antologia de poesia catalana Una vela en el mar blau,...

La segona edició del TEDxIgualada posarà l’accent en el talent local

Després de l’èxit del TEDxIgualada 2021, el Teatre de l’Ateneu d’Igualada tornarà a acollir una nova edició d’aquesta iniciativa que posa la ciutat d’Igualada...
Compartir