Segueixen cancel·lant-se Festes Majors: La Llacuna i Vallbona tampoc la celebraran

125

La Comissió de Festa Major de La Llacuna, juntament amb l’Ajuntament, han acordat finalment no celebrar la Festa Major d’enguany. Així, La Llacuna se suma a la llista de pobles de la comarca que no viuran la seva festa gran amb motiu de la situació generada per la Covid19.

L’organització ha estat valorant fins a l’últim moment la possibilitat de celebrar una Festa Major adaptada a la nova normalitat i amb totes les mesures de seguretat però finalment, ha considerat més responsable cancel·lar tots els actes.

La Llacuna viu molt intensament cada any la seva Festa Major, els seus veïns i veïnes esperen la primera setmana del mes d’agost per a retrobar-se i omplir els carrers del poble però aquest any hauran d’esperar un any més. Així ho explicaven en un comunicat, l’Ajuntament i la Comissió de Festes on deien “amb molt de dolor i amb molta tristesa, ens veiem obligades i obligats a cancel·lar els actes de la Festa Major 2020” i afegia que “per prudència, per responsabilitat, mirant pel bé de la salut de tothom”. L’escrit emplaçava a tothom a retrobar-se per la Festa Major del 2021.

Vallbona, a més de la Festa Major, també cancel·la la setmana de la Joventut
L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia ha decidit suspendre la Setmana de la Joventut, que havia de tenir lloc la setmana que ve, i la Festa Major de l’última setmana d’agost. El motiu és que la incertesa generada per la situació sanitària actual derivada de la pandèmia de la COVID-19 no permetria garantir al seguretat dels participants i del públic d’aquestes activitats.

L’equip de govern ha decidit suspendre les festes seguint els criteris sanitaris que desaconsellen l’organització de qualsevol acte o celebració que pugui provocar la concentració d’un nombre elevat de persones i manifesta “la decisió l’hem pres, igual que ho hem estat fent durant aquests darrers mesos, quan també vam suspendre la celebració de la revetlla de Sant Joan, atenent a criteris sanitaris. Hem esperat fins a l’últim moment però l’evolució de la pandèmia durant els darrers dies desaconsellen l’organització de qualsevol acte que pugui provocar la concentració de ciutadanes.