Rutes de l’Anoia: Els salts de Cabrera d’Anoia

0
1289

A l’Anoia, a tocar de l’Alt Penedès, hi trobem un conjunt de salts d’aigua no gaire coneguts i que són una petita meravella. Ens trobem al municipi de Cabrera de l’Anoia, on el torrent de la Bleda és una riera que va des de Canaletes fins al Bedorc. És un indret ombrívol i humit que, és molt apropiat per a persones que s’inicien en l’esport del descens de barrancs.

El torrent pren el nom de la masia homònima que hi ha a prop, Canaletes. En canvi, el nom dels salts es corresponen a les seves característiques. De fet les denominacions populars generalment identifiquen la realitat propera amb d’altres de més genèriques.

Visitem el Torrent de la Bleda en unes 3 hores de recorregut passat pels:

1. Salt d’aigua dels Capellans.

2. Salt d’aigua del Cargol, un engorjat de 35 metres de desnivell excavat en conglomerat. S’inicia amb un tobogan de 8 m, després un toll i dos ressalts, un altre gorg i un darrer salt d’uns 10 m que ens deixarà en un petit amfiteatre natural totalment envaït per la vegetació, on conflueix un altre torrent per la nostra esquerra.

3. Salt d’aigua dels Cups.

4. Salt d’aigua de la Mala Dona, d’uns 15 metres i que dóna directament a un toll.

Com arribar-hi

Des de Canaletes ens arribem a la masia de la Bleda, uns 500 m més avall per la pista que mena al Bedorc. Passada la casa, a 50 m agafem un camí a l’esquerra i tot seguit 50 m més avall un altre també a l’esquerra, que en fort pendent ens portarà fins al fons de la clotada. Poc abans de situar-nos al llit del torrent, observem a mà dreta per treure els pins tallats del bosc, mig tapat per la vegetació, que és practicable per vehicles; el seguirem fins que trobem un altre trencall a l’esquerra, aquest en mal estat i que en 100 m ens menarà al cingle que forma el Salt de la Mala Dona.

Compartir