Rutes de l’Anoia: Cap al Pla Novell pel castell de Vilademàger

0
915

Aquesta ruta ofereix la possibilitat de beure en algunes de les fonts més maques de la Llacuna i descobrir la panoràmica des de dalt del castell de Vilademàger. Tal i com indica el seu nom, és terra d’aigua i compta dins el seu terme amb una trentena de fonts per descobrir.

Perfil de la ruta

Punts d’interès

CASTELL DE VILADEMÀGER

Castell imponent ubicat a dalt d’un espadat, que ja és esmentat l’any 987. Sota el domini de la casa comtal de Barcelona, va ser custodiat pels senyors del castell de Queralt i pel llinatge dels Cervelló, que ostenten el títol de barons de la Llacuna. Són especialmente destacables el cinyell de muralles i les torres.

FONT DEL PLA NOVELL

Font molt concorreguda, principalment a l’estiu. És d’aigua bona i abundosa. És un lloc molt adient per descansar sota l’ombratge dels arbres. Ja s’esementa en documents del segle XV i és un exemple de l’ampli ventall de fonts que hi ha al terme municipal de la Llacuna.

LES VINYES

La seva proximitat a l’Alt Penedès, ha fet augmentar considerablement la producció de vinya, que ha anat substituint en molts indrets la producció cerealista. L’olivar i els ametllers també ocupen unes bones parcel·les de terreny. Els vins de la Llacuna porten la denominació d’origen Penedès. Una bona oportunitat per acostar-se als cellers de la Llacuna i tastar els seus vins.

ELS VEÏNATS DE LA LLACUNA

El nucli de Torrebusqueta, sota el Puig Castellar, manté restes de les torres fortificades i al de les Vilates, hi ha les restes de la capella de San Antoni. En el veïnat de Rofes, vora el torrent, podem gaudir de les abundants fonts de la Rovira i de la Rosella, aquesta última al Clot de les Barraques, on hi havia molins fariners.

Compartir