10.2 C
Igualada
Dimecres, novembre 25, 2020

Proembasa: Més de 40 anys manipulant cartró

Sector: Cartró
Ubicació: Santa Margarida de Montbui
Any fundació: 1978

Situats a Santa Margarida de Montbui, l’empresa Proembasa porta més de 40 anys de vida dedicada al sector del cartró. Tot i que els seus orígens els trobem a Jorba, el 1978, i de la mà de quatre socis, es pot afirmar que el creixement més important de l’empresa, amb l’adquisició de diverses naus industrials i nova maquinària, s’ha produït en els terrenys actuals i sota la direcció de la família Albareda. Avui és la segona generació de la família qui gestiona l’empresa, representada pels tres germans Joan, Miquel i Ramon.

Des dels seus inicis Proembasa es dedica a la fabricació de cartró niu d’abella, que s’utilitza bàsicament per a reforçar l’interior de les portes, i antigament també per a protegir les caixes de fruita. És l’única empresa de Catalunya que fabrica aquest tipus de cartronet, i una de les cinc que hi ha a tot l’Estat.

El niu d’abella és un producte fabricat a partir de paper o cartró reciclat, i es caracteritza per la seva forma de cel·la hexagonal que li dona una rigidesa extraordinària apta per a infinites aplicacions com: interior de portes, atamborats per a la indústria del moble, mampares i envans acústics, protecció i embalatges, i també, gràcies a la seva lleugeresa i fàcil aplicació i resistència a la humitat, s’utilitzen en els interiors de caravanes, avionetes i embarcacions.

L’activitat principal de l’empresa però, que representa el 90% de la facturació, és la venda de cartonet a mida. Van iniciar aquesta línia de treball fa més de 20 anys “per casualitat” afirma Ramon Albareda. El cartró en bobines arriba de diferents proveïdors d’arreu del món, el transformen, el manipulen, el tallen i el distribueixen per a la indústria gràfica, bàsicament de la comarca i la província de Barcelona. També disposen d’un estoc permanent de bobines per atendre les demandes dels clients de forma ràpida i eficaç.

Objectiu futur: la informació
Els germans Albareda tenen clar que cada vegada el mercat és més exigent i la informació és essencial i bàsica. En aquest sentit, han començat a treballar una estratègia de comunicació i informació amb l’objectiu de tenir el client al màxim d’informat sobre la seva comanda.
“Nosaltres subministrem molt gènere a fora de casa el client, i en casos així encara hem de ser més rigorosos en “informar en tot moment de l’estat de les seves comandes”.

Agilitat, rigor i persones
Són els tres grans pilars i valors de l’empresa.
“Som una empresa petita, amb 11 treballadors, i per la nostra estructura no treballem amb grans volums de comandes, ara bé ens distingim de la resta d’empreses del sector per la nostra agilitat i rapidesa en donar resposta al client, sempre amb rigorositat, bon servei i alta qualitat”.

El darrer valor i no menys important pel qual destaquen és el del tracte proper i personal. “Nosaltres parlem directament amb el client, sense filtres ni càrrecs intermedis i això ens dona l’oportunitat d’establir una relació de confiança i oferir un tracte proper”, afirma Ramon Albareda.

Novetat: Instal·lació d’una nova màquina per a la fabricació de “Niu d’abella”
Aquest passat mes de maig, Proembasa ha instal·lat una nova màquina. Una clara aposta per consolidar-se com una de les poques empreses manufactureres d’aquest producte a la península.

Es tracta d’un prototip dissenyat i fabricat 100% a Catalunya que substitueix la maquinària que actualment està en funcionament, suposa un notable increment de la producció, una major versatilitat, reducció de temps i minves, sobretot la possibilitat de fabricació de nous articles amb el mateix procés.

A partir de cartró de diferents composicions i gramatges en bobines i després d’un procés d’encolat s’obté un entramat en forma d’hexàgon que s’utilitza com a reforç interior per a portes, mobles i atamborats. També en sectors de l’embalatge, agrícola, automoció i caravàning.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Calaf recupera l’aigua potable després de tres mesos

Des del 17 d'agost, l'aigua de Calaf estava declarada no apta per a ús de boca per part del Departament de Salut Pública. El...

Ensurt en un restaurant d’Igualada per la mala combustió d’una caldera

  Petit ensurt aquest matí al Canaletes d'Igualada quan diversos veïns han alertat que sortia un fum estrany de la xemeneia i han avisat als...

La Diputació entrega l’estudi de mobilitat urbana sostenible a Calaf

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’ajuntament de Calaf l’Estudi de mobilitat sostenible de la població. Les propostes del treball tenen com a...

Jorba instal·la càmeres de videovigilància en diversos carrers

Aquesta darrera setmana l'Ajuntament de Jorba ha començat la instal·lació de sis càmeres de videovigilància a diverses ubicacions del municipi com a mètode dissuasiu...

Masquefa estrena dues estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics

L’Ajuntament de Masquefa ha endegat aquesta tardor un dels plans estratègics de l’actual mandat en matèria de sostenibilitat i d’aposta per a la transició...
Compartir