18.4 C
Igualada
Divendres, setembre 25, 2020

La Pobla de Claramunt deixa bona imatge en la seva aparició al programa “Divendres” de TV3

Un gran nombre de poblatans i poblatanes van participar, del 30 de gener al 2 de febrer, a l’emissió del programa “Divendres” de TV3, presentat per Helena Garcia Melero i Espartac Peran. El magazín televisiu va visitar la Pobla de Claramunt amb motiu de la Fira de la Candelera i va donar a conèixer diversos aspectes del municipi i de la seva gent.

Les emissions es van fer des de la plaça de l’Ajuntament. El primer dia, el dilluns 30 de gener, es va centrar en tractar sobre diferents temes característics del poble, com el Castell de Claramunt, la llegenda de Sant Procopi o la Copa Nadal de Natació. L’Espartanc Peran va entrevistar els poblatans Marta Bartrolí i Isidre Surroca, que es van referir a la imatge de la Mare de Déu de la Llet i a la fortalesa, entre d’altres aspectes.

El presentador, acompanyant del periodista Oriol Soler, va parlar amb el Josep Tolosa i el seu fill Marc i amb el Dan Bernabeu sobre la Copa Nadal de Natació. També es va entrevistar a dues de les iaies centenàries del poble, la Rosa Valls i la Maria Manubens, i es va emetre l’espai “La Pobla amb ulls de nen”, en què alguns nens i nenes de l’escola Maria Borés van explicar diversos temes de la localitat.

El dimarts 31 de gener, el programa va donar a conèixer el mercat artesanal de la Fira de la Candelera. Aquest dia es va comptar amb la presència de la coneguda i prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda, que va parlar sobre el romaní, el poniol i els bunyols. També hi va intervenir el conegut home del temps de TV3, Dani Ramírez, que va fer una adaptació del dia de la Marmota Phil dels Estats Units, que prediu la fi de l’hivern, amb una conilleta que es deia Jana.

Per tractar sobre la Fira de la Candelera, l’Espartac Peran va conversar amb el Lluís Pedraza, de l’empresa Mapamundi Produccions. La plaça de l’Ajuntament es va convertir en una recreació de la demostració d’antics oficis que es van poder veure el dia del mercat artesanal, com l’elaboració l’espelmes o l’antiga activitat d’elaborar lleixiu i fer la bugada. També hi havia la Vella Candelera que, al voltant d’una foguera, va relatar diverses històries a un grup de nens i nenes.

El dimecres 1 de febrer, en companyia de la coneguda dibuixant Pilarín Bayés, es van donar a conèixer diversos artistes i artesans locals de diferents disciplines. En aquest sentit, es va parlar de l’escultor Manel Vidal; el músic Eduard Casals; els ebenistes Josep Sabaté i Josep Bartrolí; el tallista Enric Argelich i les pintores i pintors Rosa Romeu, Pasqual Gomicia i Pilar Gil.

I el darrer dia que el magazín televisiu es va centrar en la Pobla de Claramunt, el dijous 2 de febrer, es va emetre l’espai “Paraules en ruta” amb el Màrius Serra, que va tractar sobre com es parla al municipi, les paraules i les expressions que utilitzen la gent del poble.

Des de l’Ajuntament volem agrair la participació i col·laboració dels poblatans i les poblatanes durant els dies que el “Divendres” es va emetre des de la Pobla de Claramunt, així com a l’equip del programa per difondre la Pobla de Claramunt arreu de Catalunya.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La nova plaça del Pi de Santa Margarida de Montbui ja està a punt

Quan només falta la plantada de tres aurons blancs que presidiran el renovat espai de la Plaça del Pi, les obres de remodelació i...

Totes les fires que se celebren a Igualada

Fira d’Igualada és una entitat sense afany de lucre. Neix l’any 1951 amb la finalitat de fomentar fires, mercats, festes i potenciar el comerç...

“En cap cas es vol construir un macropolígon a la Conca”

Entrevista a Raquel Serra, gerent de la Mancomunitat de la Conca d`Òdena Una de les persones que millor coneixen el contingut del Pla Director Urbanístic...

“Paisatges i racons de l’Anoia”, un valuós reportatge gràfic de Joan Sala i Joan Felip

La Aquests dies, a la Sala d’Exposicions de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, amb el reclam de: “Paisatges i racons de l’Anoia” s’exposen 43 fotografies...

67 anys de Fira (part 1)

67 anys de Fira (part 2) El context econòmic i social dels anys 50 va ser favorable (després d’un anys anteriors de greu davallada econòmica...
Compartir