18.6 C
Igualada
Divendres, setembre 18, 2020

Nou servei de recollida de voluminosos porta a porta a Montbui

Montbui posarà en marxa a finals d’aquest mes de juliol un nou model de recollida pels residus voluminosos. El servei vol donar resposta a un problema recurrent al municipi com és l’abandonament de mobles i andròmines al carrer fora del calendari establert fins ara. La nova recollida passarà a fer-se porta a porta, per a totes aquelles adreces que hagin sol·licitat el servei prèviament.

A finals d’aquesta setmana arribarà als domicilis una carta informativa explicant el funcionament del servei i es lliurarà un imant per tenir a mà les vies de contacte. També es farà publicitat del nou servei a través de cartells informatius que es penjaran a comerços i cartelleres municipals.

Posteriorment a la posada en marxa, es realitzaran inspeccions periòdiques per detectar possibles males pràctiques i informar als veïns i veïnes propers al punt detectat. Per altra banda, també es clausuraran els punts habituals d’abandonaments amb la neteja i la senyalització dels mateixos.

Com funciona el servei?
Es recolliran porta a porta tots aquells voluminosos que segueixin els passos següents. En primer lloc caldrà concertar el servei trucant al número de telèfon de l’Ajuntament montbuienc 938034735, o bé escrivint un correu electrònic a montbui.mediambient@montbui.cat. Un cop fet aquest tràmit, caldrà dipositar els residus davant del portal de casa, unes hores abans de l’hora concertada per a la recollida.

Cal dir que cada setmana es retiraran els residus admesos a la recollida porta a porta com ara mobles (sofàs, portes, armaris, taules i cadires,…), electrodomèstics, matalassos, somiers o poda.

Altres residus com la runa, vidres o pneumàtics s’hauran de traslladar a la deixalleria municipal.

Tampoc no es recolliran residus procedents d’activitats econòmiques. L’horari d’atenció de la deixalleria és de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 hores, i els dissabtes de 9 a 14 hores.

Característiques del “porta a porta”
D’entre les principals característiques que incorpora la recollida porta a porta es pot destacar que s’individualitzaran els residus, de manera que permetrà més fàcilment la detecció de males pràctiques i les sancions en cas que sigui necessari, que poden arribar fins als 1.500 € d’acord amb l’Ordenança municipal de convivència ciutadana.
Implantant recollides setmanals, a més, s’incrementarà la capacitat del servei per a captar una major quantitat de residus voluminosos respecte al funcionament anterior.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El subministrament d’aigua a Igualada quedarà tallat la nit de divendres a dissabte

Aigua de Rigat, empresa gestora del cicle integral de l’aigua en diversos municipis de la comarca, ha programat una interrupció del subministrament a la...

Aposta per la realitat virtual per ensenyar a futurs metges

L’Àrea de Formació de la Gerència Territorial de l’ICS a la Catalunya Central aposta per la innovació docent i l’ús de les noves tecnologies...

Les entitats contaries al polígon de la Conca convoquen una concentració

Les entitats contràries a la construcció d'un macropolígon industrial a la Conca d'Òdena, Per la Conca, Salvem Can Titó i Unió de Pagesos, segueixen...

Consum de productes Km.0 a la Conca: voler i no poder

En el marc del procés de creació del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, el passat mes d’abril des del Col·lectiu Eixarcolant es va...

Copons i Veciana també volen que es reobri el seu consultori mèdic

Diversos municipis de l'Anoia segueixen reclamant que es reobrin els seus consultoris mèdics locals. Aquesta setmana, per exemple, es coneixia que a Vallbona d'Anoia...
Compartir