10.8 C
Igualada
Dimecres, desembre 8, 2021

Nou servei de recollida de voluminosos porta a porta a Montbui

Montbui posarà en marxa a finals d’aquest mes de juliol un nou model de recollida pels residus voluminosos. El servei vol donar resposta a un problema recurrent al municipi com és l’abandonament de mobles i andròmines al carrer fora del calendari establert fins ara. La nova recollida passarà a fer-se porta a porta, per a totes aquelles adreces que hagin sol·licitat el servei prèviament.

A finals d’aquesta setmana arribarà als domicilis una carta informativa explicant el funcionament del servei i es lliurarà un imant per tenir a mà les vies de contacte. També es farà publicitat del nou servei a través de cartells informatius que es penjaran a comerços i cartelleres municipals.

Posteriorment a la posada en marxa, es realitzaran inspeccions periòdiques per detectar possibles males pràctiques i informar als veïns i veïnes propers al punt detectat. Per altra banda, també es clausuraran els punts habituals d’abandonaments amb la neteja i la senyalització dels mateixos.

Com funciona el servei?
Es recolliran porta a porta tots aquells voluminosos que segueixin els passos següents. En primer lloc caldrà concertar el servei trucant al número de telèfon de l’Ajuntament montbuienc 938034735, o bé escrivint un correu electrònic a montbui.mediambient@montbui.cat. Un cop fet aquest tràmit, caldrà dipositar els residus davant del portal de casa, unes hores abans de l’hora concertada per a la recollida.

Cal dir que cada setmana es retiraran els residus admesos a la recollida porta a porta com ara mobles (sofàs, portes, armaris, taules i cadires,…), electrodomèstics, matalassos, somiers o poda.

Altres residus com la runa, vidres o pneumàtics s’hauran de traslladar a la deixalleria municipal.

Tampoc no es recolliran residus procedents d’activitats econòmiques. L’horari d’atenció de la deixalleria és de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 hores, i els dissabtes de 9 a 14 hores.

Característiques del “porta a porta”
D’entre les principals característiques que incorpora la recollida porta a porta es pot destacar que s’individualitzaran els residus, de manera que permetrà més fàcilment la detecció de males pràctiques i les sancions en cas que sigui necessari, que poden arribar fins als 1.500 € d’acord amb l’Ordenança municipal de convivència ciutadana.
Implantant recollides setmanals, a més, s’incrementarà la capacitat del servei per a captar una major quantitat de residus voluminosos respecte al funcionament anterior.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Procés participatiu a Montbui per a triar noves millores del municipi

Entre els dies 4 i 18 de desembre les persones del empadronades en el municipi a partir de 16 anys podran votar telemàticament en...

La rotonda del Pla de la Masia restarà tallada dissabte 11 de desembre

Les obres d’adequació de la rotonda del Pla de la Masia i del carrer de Cal Riba que ha encarregat l’Ajuntament d’Òdena s’executaran dissabte...

Santa Coloma encén la il·luminació nadalenca

Santa Coloma de Queralt va encendre, el passat dissabte 4 de desembre, la seva il·luminació nadalenca. Ho va fer després d’una gran jornada a...

Aprovada la vacuna de la covid per als infants d’entre 5 i 11 anys

La Comissió de Salut Pública del Ministeri ha aprovat la vacunació contra la covid per als infants d'entre 5 i 11 anys. A finals...

Cap de setmana amb triomfs pels atletes del C.A.Igualada

L'atleta del CAI Petromiralles Roger Suria, va assolir una brillant victòria en la seva categoria Sub-20, en la 55ª edició del Cros Internacional de...
Compartir