Mor Manel Bagunyà, el pare escolapi que va dedicar tota la seva vida a l’educació

1764

A la matinada del dissabte 4 d’abril ens ha deixat en Manel Bagunyà, pare escolapi que va dedicar tota la vida a l’educació. Era molt conegut i apreciat a Igualada perquè havia estat un religiós molt creatiu tant en l’acció pastoral com en les activitats socials. Havia estat a Pineta, als agrupaments i esplais, a Califòrnia, a Guatemala, a la FES…. i en molts altres llocs on podia trobar canalla, i on es feia escoltar per les seves explicacions didàctiques, amenes i clares. Amb el seu treball ensenyava els seus alumnes a viure amb fe, alegria, esperançats i transformadors.

Eren molts els que rebien els seus quaderns de propostes ben diverses i originals. Darrerament també hi afegia les seves reflexions entorn al seu dia a dia.

Fa dues setmanes parlava del Coronavirus. I al final del text va escriure: “Senyor, repeteixo la meva pregària, estic a les teves mans, fes de mi el que creguis més convenient!  Puc ser llavor, testimoni, víctima del bitxo, el que vulguis. Senyor, sempre al meu costat. Ara, que ens fan restar confinats a casa, tinc l’oportunitat de la reflexió, de la pregària, de mostrar-te la meva confiança plena. Gràcies, Senyor! Aquest bitxo ens fa tocar de peus a terra, som a les teves mans! Santa Eulàlia, 15 de març de 2020.”

Ens ha deixat per anar a la casa del Pare, aquest diumenge de Rams, festa que per a ell era l’inici alegre de la Quaresma. Per a ell ja és la Pasqua Eterna. I ens queda el seu exemple, els seu treball, el seu esperit de servei, la seva bonhomia i el seu record. Fent servir les seves paraules “Gràcies Senyor, som a les teves mans”. Descansi en Pau.