29.7 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

Mor a Colòmbia la missionera igualadina Rosa Saumell

Un article de

Mor a Colòmbia la missionera igualadina Rosa Saumell
M

El passat 17 de gener moria a Medellin (Colòmbia) a l’edat de 88 anys, la religiosa igualadina Rosa Saumell Carles, missionera del Sagrat Cor.

Saumell havia nascut el 22 d’octubre de 1933, filla de Josep Saumell Solé i Clara Carles Torres. Alumne de l’escola de la Divina Pastora. De jove fou membre de l’Acció Catòlica, va practicar el tennis i el bàsquet i va treballar en una fàbrica de mitjons.

Al 1954 va sentir la crida missionera veient en una revista la labor d’unes monges a una leproseria a la Índia i va ingressar al noviciat de Tarancón (Conca). Al 1956 va fer la primera professió i al 1962 els vots perpetus. Va estar dos anys a la Índia treballant en una leproseria, fins que es va posar malalta d’elefantiasi i tuberculosi.

Obtingué el batxillerat mèdic a Madrid i al 1965 es va traslladar a Texas, a San Angelo, ensenyant de dia i estudiant al vespre la llicenciatura en educació.

Entre 1970 i 2005 visqué a la selva colombiana, entre els indígenes waunanas (Juradó) i afrocolombians, realitzant tasques pastorals, de mestra i d’infermera metge. Ja de més gran es retirà a Medellin com a cuidadora de germanes més grans i malaltes.

Aquest dissabte, dia 29, a la 1 del migdia s’oferirà una missa pel seu etern descans a la basílica de Santa Maria.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🚲 #IGUALADA El projecte del nou carril bici, presentat a Madrid en un ple de la Federació Espanyola de Municipis 👉https://ow.ly/sn1c50PR0Vu

✍️ "@marccastells ha explicat els projectes d’entorn i vida saludable que ha implementat a Igualada"

🏞️ #AnoiaTurisme aposta per una estratègia comuna de treball del sector 👉https://ow.ly/H2oJ50PR0Gs

#turisme #comarca