2.8 C
Igualada
Diumenge, 3 desembre 2023

Un article de

Montbui estrena Plaça Major
M

Publicitat

Els veïns i veïnes de Santa Margarida de Montbui ja estan gaudint de la nova Plaça Major, que es va estrenar en el 50è aniversari de la celebració de la Festa Major en aquest indret.

Les obres de rehabilitació del Carrer i la Plaça Major del Nucli Antic, van començar a finals del mes de gener, amb l’objectiu de millorar aquests dos espais emblemàtics del centre històric del municipi.

Com resultat de les obres, s’ha pavimentat la Plaça Major mitjançant pedra noble tipus travertí, homogeneïtzant tot l’espai a un sol nivell. També s’ha habilitat un carril central del paviment per permetre el pas dels vehicles.

Durant el decurs de l’obra a la Plaça Major es va descobrir un pou de captació d’aigües que restava tapat. El pou de la Plaça va ser la primera font dins el nucli de Santa Margarida, i data d’almenys l’any 1894, on primer s’extreia aigua mitjançant galledes i posteriorment mitjançant un sistema de bombament.

Per tal de preservar el pou de la plaça es va instal·lar un banc elevat de tipus circular amb un vidre central.

La rehabilitació del carrer Major continua en curs, des de la Plaça Catalunya fins al final del carrer Major a la carretera de Valls. S’hi inclourà la placeta del començament del carrer de Sant Magí i l’enllaç d’accés cap al carrer Pedret. S’està reurbanitzant tot el carrer a un sol nivell, eliminant les voreres. Es preveu la finalització de les obres cap a finals de setembre.

Amb aquesta rehabilitació històrica al nucli antic de Montbui, es posa en valor l’importància per als veïns i veïnes dels espais centrals on ha pivotat la vida del poble al llarg dels anys.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies