Montbui estrena el servei de recollida porta a porta de residus voluminosos

0
339

Aquest passat dimarts 28 de juliol s’ha posat en marxa el nou model de recollida pels residus voluminosos de Montbui. A partir de les quatre de la tarda, segons els horaris concertats prèviament, es va procedir a fer la primera recollida porta a porta d’aquests residus.

El funcionament del servei és senzill. Es recullen porta a porta tots aquells voluminosos que es concerten prèviament. Per fer-ho, cal trucar al número de telèfon de l’Ajuntament montbuienc 938034735, o bé escriure un correu electrònic a montbui.mediambient@montbui.cat. Un cop fet aquest tràmit, caldrà dipositar els residus davant del portal de casa, unes hores abans de l’hora concertada per a la recollida. En principi s’estableix un dia de recollida setmanal porta a porta, que serà els dimarts, sempre havent concertat la recollida.

Cal dir que es retiraran els residus admesos a la recollida porta a porta com ara mobles (sofàs, portes, armaris, taules i cadires,…), electrodomèstics, matalassos, somiers o poda.
L’objectiu d’aquest servei és donar donar resposta a l’abandonament de mobles i andròmines al carrer fora.

Des de l’Ajuntament s’estarà amatent per detectar possibles males pràctiques i s’informarà als veïns i veïnes propers al punt on es detecti mala praxis. Per altra banda, també es clausuraran els punts habituals d’abandonaments amb la neteja i la senyalització dels mateixos.

Cal recordar que altres residus com la runa, vidres o pneumàtics s’hauran de traslladar a la deixalleria municipal. Tampoc no es recolliran residus procedents d’activitats econòmiques. L’horari d’atenció de la deixalleria és de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 hores, i els dissabtes de 9 a 14 hores.

Compartir