Montbui celebrarà una nova edició de la Multicultura, amb una espectacular fira i mercat medievals
M

3 de maig de 2019

Fins el proper diumenge Montbui viurà una nova edició de la Fira de la Multicultura i el Comerç, el tradicional certamen festiu i comercial que es celebra a l’entorn del Primer de Maig, el Dia del Treballador.
Les activitats van començar aquest dimecres, amb la tradicional Arrossada del Primer de Maig al Nucli Antic, organitzada per l’Associació de Veïns La Margarida.

Tres dies de Fira i Mercat medieval al Passeig Catalunya
Enguany un dels plats forts d’aquest certamen serà l’organització d’una Fira i Mercat Medieval que omplirà d’èpica i de cavallers el Passeig Catalunya. Es tracta d’una proposta novedosa que permetrà guanyar un nou espai ple d’activitats que traslladaran als visitants a una atmosfera medieval, amb recreacions històriques i elements medievals.

La Fira i Mercat medieval inclourà exhibicions de cetreria, tallers, llegendes, escenes recreades, música, desfilades, concursos, etc. Tot amanit amb una decoració que farà que Montbui retorni a l’esperit de l’Edat Mitjana.
Un dels plats forts serà la celebració d’un Gran Torneig Medieval de Justes a Cavall, on es podran veure proves d’habilitat, combats cos a cos, etc, dissabte a partir de les set de la tarda, al Passeig Catalunya.
Diumenge a dos quarts de set de la tarda, també al Passeig Catalunya es celebrarà el “Gran Torneig Medieval de Justes a Cavall”, un espectacle obert a tothom.

8ª Trobada de Motos i Cotxes Clàssics, enguany dissabte
Una de les propostes consolidades de la fira de maig montbuienca és la Trobada de Motos i Cotxes Clàssics, que tindrà lloc el proper dissabte de maig. Enguany l’activitat canvia de dia i d’escenari. Es durà a terme al lateral de la carretera de Valls, en lloc de MontMercat com en anteriors edicions, i també s’ha canviat de dia (s’ha passat de diumenge a dissabte per intentar afavorir una major participació en coincidir amb menys proves similars).

Per participar en aquesta vuitena Trobada de Motos i Cotxes Clàssics de Montbui cal inscriure’s, tot pagant un preu de 5 euros, que dóna dret a una visita guiada pel Rec del Comú del Nucli Antic i també a un vermut, en acabar de fer el recorregut.
Els participants sortiran amb els seus vehicles a les 10 del matí i tornaran a la carretera de Valls pels volts de dos quarts d’una.

Cal destacar que durant el dissabte al matí s’organitzarà també una xocolatada a la Plaça de l’Ajuntament, una ballada de sardanes amb la cobla “Genisenca, els amics genisencs” i també, al punt de les 12 del migdia, s’organitzarà una gran Desfilada pel Passeig Catalunya i el Boulevard.
Una de les activitats de germanor serà l’arrossada que s’organitzarà a MontMercat el mateix dissabte a dos quarts de 3 de la tarda.

8ª Trobada Cultural, dissabte, amb grups dels municipis agermanats
Dissabte a partir de les cinc de la tarda tindrà lloc a la Plaça de l’Ajuntament de Montbui la vuitena Trobada Cultural, que comptarà amb les actuacions de grups representatius de dos municipis agermanats amb Montbui, en concret el grup “Coros y Danzas Las Gramas” de Mata de Alcántara i el grup “La Alegría”, de Iznájar.

Els Dracs i Diables de Montbui organitzaran una actuació amb foc el proper dissabte a les 21.30 hores al Boulevard, i també dissabte finalitzarà la jornada amb un concert del cantant anoienc Carlos Gómez a la Plaça de l’Ajuntament.

Diumenge, una jornada amb activitats per a tothom
El diumenge a partir de les 10 del matí s’organitzarà una “Masterclass” a càrrec d’Eva Copoví a la Plaça de l’Ajuntament. També es farà la trobada-mercat d’antiquaris i brocanters i s’organitzarà un circuit de karts elèctrics per a la mainada. A les 12 del migdia, tindrà lloc una Trobada Cultural amb l’actuació dels Falcons de Capellades a la rotonda del Bou.

Concert final de fira, amb “Café Quijano”
El grup de Lleó “Café Quijano”, un dels abanderats del pop espanyol de primers d’aquest segle XXI, serà enguany l’encarregat de cloure la Fira de la Multicultura i el Comerç amb un concert amb entrada lliure i gratuïta, el qual es durà a terme aquestdiumenge 5 de maig a partir de les 9 de la nit. “Café Quijano” és el grup responsable de temes com ara “La lola”, “La taberna del Buda”, “Nada de ná”, entre d’altres, i és un dels grups referents de l’anomenada generació d’or del pop espanyol.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta