Montbui acull el programa de la Fundació Barça amb metodologia Futbolnet

28

Des del passat 31 d’octubre s’està implementant a Montbui el programa socioeducatiu FutbolNet, organitzat per la Fundació Barça, amb el suport de l’entitat EDUVIC (gestora del centre de menors estrangers no acompanyats Nur2), l’Ajuntament de Montbui i l’Institut Montbui.

FutbolNet és una innovadora metodologia que utilitza el futbol com a eina per fomentar valors entre els joves. En total hi prenen part 25 joves, tant del centre Nu2 com de l’Institut Montbui.

L’objectiu prioritari de l’activitat no és el joc en sí mateix, sino aprofitar aquest esport com a instrument de difusió de valors (esperit d’equip, la llengua com a element integrador, actitud davant la victòria i davant la derrota, etc). Porten a terme aquest projecte un educador de la Fundació Barça i un educador del centre de menors.

Les trobades, setmanals, es desenvolupen a la pista esportiva esportiva de l’Institut Montbui. Els participants de FutbolNet es troben per treballar valors com el respecte, el treball en equip, l’esforç, l’ambició o la humilitat. Aspectes marcats com a essencials pel desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Així, es comença amb una xerrada prèvia, es continua amb alguna activitat vinculada al valor que es vol treballar i s’acaba disputant un partit de futbol amb la metodologia singular de FutbolNet. Anomenat ‘Futbol a 3 temps’, aquest sistema contempla una primera presa de contacte entre els jugadors per pactar les normes del matx, el partit en si i un tercer temps on els participants es tornen a trobar per fer una valoració i establir el resultat final que no només té en compte els gols marcats per cada equip sinó també el compliment de les normes establertes.

El projecte és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Montbui, la dirección del Centre Nur2, la direcció de l’Institut Montbui i la Fundació del Futbol Club Barcelona.
FutbolNet és una metodologia d’intervenció social creada per la Fundació Barça el 2011. La metodologia utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per millorar la vida dels infants i joves que es troben en contextos vulnerables