11.2 C
Igualada
Dijous, gener 20, 2022

Mala praxi

Fa un mes, en la meva columna El prestigi, feia referencia a les paraules del Major Trapero el Dia de les Esquadres, on demanava respecte al treball dels Mossos per preservar-ne el prestigi. D’això en fa trenta dies i la situació no deixa d’empitjorar per al “prestigi” dels Mossos i per a la credibilitat del cos davant dels ciutadans. El cas és greu. Molt greu.
Nou persones de bé. Nou catalans que lluiten pel seu país foren detinguts, empresonats provisionalment i s’han passat dos anys encausats per terrorisme i amb l’amenaça de molts anys de presó. Tot això a partir d’uns informes policials, redactats per agents dels Mossos.

Quan el cas dels nou de Lledoners ha arribat a judici, l’acusació ha decaigut, els agents no han demostrat les seves acusacions i els 9 de Lledoners han estat absolts pels jutges.
Aquella matinada del 2019 a la porta de Lledoners, jo també hi era i si l’Eduard i els altres foren escollits com a caps d’esquila, també ho podia haver estat jo… i en Miquel, i l’Albert, i l’Emília… i tants milers que exercíem el nostre dret de protesta pel trasllat dels presos polítics a Madrid per ser condemnats. I, no ho oblidem, ho foren pels informes falsos d’un coronel de la Guardia Civil conegut pels seus atestats falsos.

Els Mossos que han fet un informe fals en contra de nou ciutadans de Catalunya han de ser expulsats del cos o condemnats a la mateixa pena que demanaven per a l’Eduard i companyia per mala praxi. Els servidors públics han de ser honrats i si, com en aquest cas, es demostra que no ho han estat, han de respondre per les seves accions.

La Generalitat està obligada per conveni a defensar als seus treballadors -en aquest cas els Mossos- però de la mateixa manera que una caixera de supermercat serà sancionada o acomiadada si estafa als clients, també els Mossos han de ser depurats quan tenen la barra d’acusar falsament davant la “justícia” espanyola, a ciutadans innocents.

Els Mossos, com tots els agents de l’ordre treballen amb armes i també amb bolígrafs. Hi ha una llarga llista de joves que han perdut ulls, testicles o patit detencions arbitràries per acció de la policia. De tota la policia, no. D’una minoria d’agents sense escrúpols. Es pot dir perquè hi ha una sentència que ho assevera.

Qualsevol cos de l’administració mereix la seva credibilitat servint bé al ciutadà. És indefensable -prengui nota honorable President de la Generalitat- que agents que porten l’escut de Catalunya, actuïn com ho fa el feixisme uniformat espanyol.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El FineArt celebrarà la 10a edició amb una quarantena d’exposicions

FineArt Igualada, que tindrà lloc del 25 de febrer al 20 de març, ja té imatge per celebrar la seva desena edició. Com ja...

Aigua de Rigat seguirà com a patrocinador principal de l’Igualada HC

Aigua de Rigat, companyia gestora del cicle de l’aigua a Igualada, i l’Igualada Hoquei Club han renovat el seu conveni de col·laboració per a...

Esquerra Igualada també critica que encara no s’hagin aplicat les noves mesures de seguretat

A principis de setmana era Igualada Som-hi qui alçava la veu i ara és Esquerra Republicana qui també ha criticat que Igualada encara no...

El concert de Transformart Brass Quintet obre el Cicle Música de Primera Fila

Aquest divendres 21 de gener el Teatre de l’Aurora encenta un nou Cicle Música de Primera Fila amb 8 concerts de cambra i de...

Igualada destinarà 900.000 euros per crear un gran parc infantil i juvenil al Parc Central

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha presentat aquest dimecres els principals projectes per aquest any 2022. De les principals apostes que s’han de començar a...
Compartir